Av: Christer Andersson | 2022-09-01

Många av världens allra bästa fotbollsspelare spelar i UEFA Champions League. Vi bad C Mores expert Vicki Blommé att lista turneringens största stjärnor.

För den bredare fotbollspubliken fick Vicki Blommé sitt genombrott när Champions League flyttade in hos Telia och C More hösten 2021. Men för  fans av italiensk fotboll var Vicki redan ett bekant namn som Serie A-twittrare och tidigare kommentator för streamingtjänsten Strive. Själv gjorde hon ett par flicklandskamper och spelade med Eskilstuna hela vägen upp till Damallsvenskan innan hon lade skorna på hyllan.

Inför Champions League 2022-23 och Vickis andra säsong som expert och kommentator i CL-studion bad vi henne lista turneringens största stjärnor. Här är lirarna du ska hålla ögonen på.

1. Karim Benzema

Ålder: 34
Lag: Real Madrid
Vickis kommentar: "På toppen av sin karriär och oumbärlig för förra säsongens mästarlag".

2. Robert Lewandowski

Ålder: 34
Lag: Barcelona
Vickis kommentar: "Mannen som tillsammans med Xavi har ansvaret att ta tillbaka Barcelona till toppen."

3. Kylian Mbappé

Ålder: 23
Lag: Paris Saint-Germain.
Vickis kommentar: "Valde att stanna i PSG och målet är tydligt, att leda klubben till sin första Champions League-titel."

4. Mohamed Salah

Ålder: 30
Lag: Liverpool.
Vickis kommentar: "Har förlängt sitt kontrakt med Liverpool och är den stora ledaren av Klopps spektakulära offensiv."

5. Lionel Messi

Ålder: 35
Lag: Paris Saint-Germain.
Vickis kommentar: "Även om det förra säsongen inte lös om Messi på samma sätt som vi varit vana med så kommer han fortsatt ha sina stunder av briljans. Frågan är numera hur ofta."

6. Neymar

Ålder: 30
Lag: Paris Saint-Germain.
Vickis kommentar: "Formstark inledning på säsongen och verkar redo att bevisa att han fortsatt är både en av världens mest sevärda och bästa anfallare."

7. Luka Modric

Ålder: 37
Lag: Real Madrid.
Vickis kommentar: "En fotbollshjärna som år efter år fortsätter vara en av de största anledningarna till Real Madrids framgångar."

8. Kevin De Bruyne

Ålder: 31
Lag: Manchester City.
Vickis kommentar: "Oersättlig och oefterhärmlig på Manchester Citys mittfält." 

9. Erling Haaland

Ålder: 22
Lag: Manchester City.
Vickis kommentar: "En lovande start i Manchester City och kan vara den pusselbit som saknas för att Pep Guardiolas lag till slut ska nå hela vägen."

10. Sadio Mané

Ålder: 30
Lag: Bayern München.
Vickis kommentar: "Efter framgångsrika säsonger i Liverpool med avgörande insatser i Champions League är han nu den spelare som ska fylla det tomrum Lewandowski lämnat efter sig i Bayern München."

UEFA Champions League 2022/2023 inleds med gruppspel från den 6 september. Hela turneringen streamas exklusivt hos Telia och C More.

Vicki Blommé, fotbollsexpert i C More. Fotograf: C More/Magnus Ragnvid.

Vicki Blommé. Foto: C More/Magnus Ragnvid.

Så här följer du UEFA Champions League.

Matcherna i UEFA Champions League kan du se via de linjära kanalerna TV4 Fotboll, Sportkanalen och TV4 Live 1-4. Du kan även streama matcherna via Telia Play och TV4 Play-appen. Varje matchkväll sänds Målextra Live som startar 18.40 - där kan du hänga med på samtliga arenor i de pågående matcherna och där du får de hetaste höjdpunkterna och alla mål. 

Du kan se alla aktuella tider för alla sändningar på teliaplay.se

Rekommenderade tv- och streamingpaket för UEFA Champions League.  

Här bjuder vi på lite fotbollsfakta så att du hänger med i snacket under matcherna. 

Intressant? Här hittar du mer fotbollsfakta att ta del av mellan matcherna.