LUGN... DET GÅR ATT FÅ BÄTTRE WIFI

Här får du tips om hur du kan få upp hastigheten och räckvidden på ditt wifi.

Erbjudande

HAR DU RÄTT PRYLAR?

• En ny router med stöd för både 2,4 GHz och 5 GHz gör sig bättre om du har många prylar (Playstation, Sonos eller Xbox) som använder wifi:t.

• Ju äldre och längre sladdar du har, desto långsammare hastigheter blir det generellt.

• En gammal router och en nyare dator kan ge lika trögt wifi som en gammal router och en gammal dator. Kolla vad dina prylar har för möjligheter, till exempel vilka band de kommunicerar med.

• Med Telias app 'Min router' kan du lätt hantera ditt wifi.

Erbjudande

HAR DU RÖJT ALLA HINDER?

• När du streamar musik eller film påverkas din bandbredd mer än när du surfar på vanliga hemsidor. Anpassa ditt bredband efter dina behov. Är ni en stor familj som lever på tre våningar bör du ha en hastighet på över 100 Mbit/s.

• Ställ inte routern i skåp, garderober eller bakom tjocka väggar eller murstockar. Prova dig fram genom att vrida routern åt olika håll och testa hastigheten på Bredbandskollen.se.

• Se till att routern inte är skymd och att avståndet är minst en meter till vitvaror eller elektroniska apparater.