Förbättra ditt wifi hemma

Bostadsstorlek, väggar, våningsplan, prylar och antalet internetanvändare påverkar ditt wifi. Nedan hittar du wifi-tips för just ditt hem.

Erbjudande

STOR VILLA

Vi har tagit fram ett bra och ett dåligt exempel på hur du ska sätta upp ditt wifi hemma. För dig som bor i villa/radhus.

Erbjudande

STOR LÄGENHET

Vi har tagit fram ett bra och ett dåligt exempel på hur du ska sätta upp ditt wifi hemma. För dig som bor i en större lägenhet.

Erbjudande

LITEN LÄGENHET

Vi har tagit fram ett bra och ett dåligt exempel på hur du ska sätta upp ditt wifi hemma. För dig som bor i en mindre lägenhet.

VÅRA BÄSTA TIPS FÖR ETT SNABBARE WIFI

Erbjudande

Placera enkelt wifi-rotern rätt

• Ställ inte wifi-routern i skåp, garderober eller bakom tjocka väggar eller murstockar.

• Undvik att ställa wifi-routern vid ett fönster - då går hälften av signalerna förlorade. Det är bättre att ställa routern mot en vägg.

• Se till att avståndet mellan wifi-router och vitvaror (tex kylskåp) eller andra elektronsika apparater är minst en meter.

• För bäst resultat - prova att vrida wifi-routern åt olika håll och testa hastigheten på Bredbandskollen.se.

Erbjudande

Hur många delar på ditt wifi?

• Har du rätt hastighet? En storfamilj eller ett hushåll med många uppkopplade prylar behöver ofta runt 250 Mbit/s.

• Ha spelkonsoler och tv-apparater anslutna med kabel för att inte belasta ditt wifi.

• Med en repeater kan du förlänga räckvidden på din nätverk och med extenders både förstärker och utökar du ditt wifi hemma.

• Koppla in routern

Koppla in routern

Kom igång-guide för dig som har fått hem din router och vill börja surfa.

Klicka här
  • ANSLUT TILL WIFI

ANSLUT TILL WIFI

Så här gör du för att ansluta din mobil, surfplatta eller dator till wifi.

Klicka här
  • BREDBANDET FUNGERAR INTE

BREDBANDET FUNGERAR INTE

Felsök enkelt problemet online. 9 av 10 löser problemet själva!

KLICKA HÄR