Förbättra ditt wifi hemma

Bostadsstorlek, väggar, våningsplan, prylar och antalet internetanvändare påverkar ditt wifi. Nedan hittar du wifi-tips för just ditt hem.

Erbjudande

STOR VILLA

Vi har tagit fram ett bra och ett dåligt exempel på hur du ska sätta upp ditt wifi hemma. För dig som bor i villa/radhus.

Erbjudande

STOR LÄGENHET

Vi har tagit fram ett bra och ett dåligt exempel på hur du ska sätta upp ditt wifi hemma. För dig som bor i en större lägenhet.

Erbjudande

LITEN LÄGENHET

Vi har tagit fram ett bra och ett dåligt exempel på hur du ska sätta upp ditt wifi hemma. För dig som bor i en mindre lägenhet.

VÅRA BÄSTA TIPS FÖR ETT SNABBARE WIFI

Erbjudande

Placera wifi-routern rätt

• Ställ routern så centralt och högt upp i ditt hem som du kan, undvik att placera den inuti tv-bänk, bokhylla eller garderob.

• Undvik att ställa wifi-routern vid ett fönster, då går hälften av signalerna förlorade. Det är bättre att ställa routern mot en vägg.

• Se till att avståndet mellan wifi-router och vitvaror eller andra elektroniska apparater är så stort som möjligt.

• För bästa resultat testa hastigheten på Bredbandskollen.se efter att du provat en ny placering. Men tänk på att du inte kommer upp i samma hastighet trådlöst som med kabel.

Erbjudande

Hur många delar på ditt wifi?

• Har du rätt hastighet? I en storfamilj eller ett hushåll med många uppkopplade prylar kan det ibland vara den totala mängden hastighet som är det viktiga och det som gör att ni behöver uppgradera hastigheten eftersom alla samsas om bandbredden.

• Ha spelkonsoler och tv-apparater anslutna med nätverkskabel för bästa prestanda.

• Är större täckning och högre hastighet på ditt wifi viktigt rekommenderar vi att du köper till en repeater till hemmet.

• Koppla in routern

Koppla in routern

Kom igång-guide för dig som har fått hem din router och vill börja surfa.

Klicka här
  • ANSLUT TILL WIFI

ANSLUT TILL WIFI

Så här gör du för att ansluta din mobil, surfplatta eller dator till wifi.

Klicka här
  • BREDBANDET FUNGERAR INTE

BREDBANDET FUNGERAR INTE

Felsök enkelt problemet online. 9 av 10 löser problemet själva!

KLICKA HÄR