Uppgradera till F-Secure SAFE

Den här guiden visar hur du uppgraderar Säker Surf till ett ännu bättre skydd med F-Secure SAFE. Obs! F-Secure SAFE fungerar inte med äldre versioner av Windows, som till exempel Vista. Programmet fungerar med Windows 7 och nyare versioner.

1. Öppna mejlet från F-Secure

Om du inte hittar mejlet kan du söka efter F-Secure eller safeavenue@fsecure.com i din inkorg. Du kan även aktivera F-Secure direkt på Mitt Telia.

När du öppnat mejlet klickar du på Kom igång med F-Secure SAFE.

Om det inte fungerar att ladda ned installationsfilen via mejlet kan du gå till www.telia.se/mysafe och logga in med uppgifterna i mejlet från F-Secure. Välj sedan Lägg till enhet och välj Windows.

2. Ladda ner installationsfilen

Klicka på Ladda ner för Windows PC eller för den enhet du vill installera F-Secure SAFE på.

3. Öppna installationsfilen

Klicka på nedladdningsfilen för att komma vidare. Använder du Firefox hittar du nedladdningsfilen i övre högre hörnet.

4. Installationen förbereds
  5. Ersätt det tidigare virusprogrammet

Installationen av F-Secure SAFE kommer automatiskt att ersätta tidigare antivirusprogram, klicka på Nästa

6. Vänta medan installationen förbereds och det gamla virusskyddet tas bort.

7. Starta om datorn

Klicka på Starta om (första bilden). När datorn startar upp igen kommer installationen fortsätter automatiskt (andra bilden).

8. Installationen förbereds
  9. Välkommen till SAFE

Klicka på Fortsätt.

10. Välj användare

Välj vems konto du vill skydda, klicka sedan på Fortsätt. I nästa fönster ser du vad som kommer att installeras, klicka då på Godkänn och installera.

11. Vänta medan installationen pågår
  12. Uppdaterar virusskyddet

Beroende på enhet kommer uppdateringen att ta 5-20 minuter, då står det Uppdaterar virusskyddet i fönstret. När det är klart kommer det att stå Surfskydd aktivt (högra bilden).

Du kan skydda fler enheter och administrera dina licenser genom att klicka på My SAFE. När som helst kan du välja att genomsöka din enhet, till exempel om du misstänker att du drabbats av ett virus.