Skapa telefonkonferens i Touchpoint-appen

Med Touchpoint Konferens kan du skapa egna telefonkonferenser direkt i din Touchpoint app. Här läser du om hur du kommer igång med följande:

• Skapa en ny konferens
  • Anslut till en konferens
  • Ändra en konferens
  • Radera en konferens

Skapa en ny konferens

I appens startmeny hittar du konferens.

1. Klicka på Skapa ny konferens högst upp bland Mina konferenser.

2. Klicka på Ämnet på konferensen för att ge konferensen ett namn. Du kan även lägga till en Beskrivning.

3. Ställ in när konferensen Börjar och Slutar genom att bläddra fram rätt datum och tid.

4. Om du vill att konferensen ska vara återkommande, klicka på Återkommande. Välj sedan det intervall som passar din konferens.

5. Vi skickar automatiskt ut en påminnelse till alla deltagare via sms 15 minuter innan konferensen börjar. Du kan ändra detta genom att klicka på Påminnelse.

6. Bjud in deltagare till konferensen genom att klicka på Bjud in via kontaktlista. Klicka på den kontakt du vill bjuda in, välj sedan kontaktens mobilnummer och klicka på Lägg till. Saknar du deltagaren i din kontaktlista kan du istället välja Bjud in via mobilnummer. När konferensen börjar skickar vi automatiskt ett sms till deltagarna som förklarar hur de ska ansluta.

7. Klicka på Skapa konferens när du känner dig nöjd med dina inställningar.

Anslut till en konferens

I vyn Mina konferenser ser du alla konferenser du själv skapat och de du är inbjuden till av dina kollegor.

Du kan ansluta till en konferens högst tio minuter innan den börjar. Det finns tre olika sätt att ansluta till en konferens.

1. Du ansluter enklast genom att klicka på luren anslut i vyn Mina konferenser.

Du kan också öppna konferensen och klicka på Anslut till konferens i Konferensvyn.

Externa deltagare eller deltagare som saknar Touchpoint appen ansluter genom att följa instruktionerna i påminnelse sms:et. Vi skickar automatiskt ut påminnelsen innan konferensen börjar.

2. Efter du anslutit blir du uppringd automatiskt när konferensen börjar och ombedd att ange konferensens ID.

Ändra en konferens

1. Välj den konferens du vill ändra i vyn Mina konferenser.

2. Klicka på Ändra konferens i Konferensvyn.

3. Gör de ändringar du önskar i konferensen. Se steg 2-6 i guiden för att Skapa ny konferens ifall du vill läsa om de här stegen igen.

4. Klicka på Spara

Radera en konferens

1. Välj den konferens du vill radera i vyn Mina konferenser.

2. Klicka på Radera konferens.