Kom igång med Telia Sense för din bil

Följ guiden nedan för att komma igång med Telia Sense för din bil.

1. Ladda ner appen "Telia Sense för din bil"

Ladda ner appen "Telia Sense för din bil" från AppStore eller Google Play. Öppna appen och klicka på Registrera dig.

2. Registrera dig

Ange din e-postadress samt det lösenord du vill använda. Lösenordet måste vara minst 10 tecken långt. Klicka på Registrera och bekräfta därefter din e-postadress.

3. Registrera din bil

Välj land. Ange bilens registreringsnummer och terminal-ID för din Telia Sense-hårdvara. Du hittar terminal-ID:t på själva hårdvaran, samt på utsidan av den ask som hårdvaran levererats i. Klicka på Registrera. Bekräfta därefter din bil.

4. Följ instruktionerna i appen

För att ansluta din bil till Telia Sense följer du instruktionerna som visas i appen. Klicka på Nästa.

Du behöver ha tillgång till bilen, dina bilnycklar och din Telia Sense-hårdvara. Se till att stå parkerad någonstans där du har god mobiltäckning.

5. Sök upp ODB-uttaget i din bil

Leta upp ODB-uttaget i din bil.
    Om du behöver hjälp att lokalisera ODB-uttaget kan du klicka på knappen Hjälp i appen så får du möjlighet att söka på ditt registreringsnummer för att få en instruktion om var du ska ansluta hårdvaran. Du kan också klicka här för att söka på ditt registreringsnummer och få in

6. Anslut Telia Sense hårdvaran

Anslut Telia Sense hårdvaran. Notera att bilen måste vara avstängd. Klicka på Fortsätt.

7. Starta bilen för kontakt mellan appen och hårdvaran

Starta bilen. Nu ska appen söka kontakt med hårdvaran i din bil. Detta kan ta upp till ett par minuter.
    Om appen inte hittar bilen, följ instruktionerna i appen för att prova på nytt.

8. Ange betalinformation

Klicka på Ange betalinformation.

9. Ange dina kortuppgifter

Ange ditt kortnummer samt kortets giltighetsdatum och CVC-kod. Klicka på Betala och följ instruktionerna i appen.

10. När betalningen gått igenom kommer du tillbaka till appen. Nu kan du börja använda Telia Sense för din bil.

Läs mer här för instruktioner om hur du ansluter din mobil eller surfplatta till bilens wifi.