Kom igång med Telia Play på olika enheter

I den här guiden förklarar vi hur du gör för att komma igång med Telia Play på Apple TV, Android TV, LG Smart TV och via Airplay.

Kom igång med Telia Play

En bild föreställande en tv

Telia Play på Apple TV

Du behöver ha ett aktivt Telia Play-konto. Om du inte har aktiverat Telia Play, gör det före du följer denna guide.

Så här gör du:

1. Ladda ner Telia play-appen i App Store på enheten

2. Öppna appen och följ instruktionerna på skärmen för att logga in

3. Gå till login.teliaplay.se på din PC, MAC eller mobil

4. Fyll i koden som visas på skärmen och fyll sedan i ditt användarnamn och lösenord för Telia Play

5. Apple TV:n loggar in och Telia Play är redo att köras

En bild föreställande en tv

Telia Play på Android TV

Kom ihåg att du behöver ha ett aktivt Telia Play-konto. Om du inte har aktiverat ditt Telia Play-konto, gör det före du följer guiden nedan.

Så här gör du:

1. Ladda ner Telia Play-appen i Google Play-butiken på enheten

2. Öppna appen och följ instruktionerna på skärmen för att logga in

3. Gå till login.teliaplay.se på din PC, MAC eller mobil

4. Fyll i koden som visas på skärmen och fyll sedan i ditt användarnamn och lösenord för Telia Play

5. Tv:n loggar in och Telia Play är redo att köras

En bild föreställande en tv

Telia Play på LG Smart TV

För att ladda ned appen på din LG Smart TV går du till LG Content Store och söker efter Telia. Därefter väljer du Telia Play-appen och klickar på Installera. Så här gör du:

1. Du behöver ha ett aktivt Telia Play-konto

2. Öppna appen och följ instruktionerna på skärmen för att logga in

3. Gå till login.teliaplay.se på din PC, MAC eller mobil

4. Fyll i koden som visas på skärmen och fyll sedan i ditt användarnamn och lösenord för Telia Play

5. Tv:n loggar in och Telia Play är redo att köras

En AirPlay-symbol

Telia Play via Airplay

Du börjar med att ladda ner Telia Play-appen till din smartphone eller surfplatta. Därefter loggar du in med dina inloggningsuppgifter. Appen hittar du i App Store och Google Play.

Kontrollera så att din iPhone eller iPad är ansluten till samma nätverk som din Apple TV.

Så här gör du:

1. Öppna Telia Play-appen och välj det innehåll du vill spela upp genom att trycka på Spela

2. Klicka sedan på AirPlay-ikonen som du hittar i överkant av skärmen

3. Välj nu din Apple TV under Högtalare och TV-apparater. Fyll i eventuell kod om det behövs, det är en personlig inställning i Apple TV

4. Klart, nu kan du börja titta

Kom ihåg att det är viktigt att inte använda sig av skärmdubblering för det kan resultera i att enbart text och ljud kommer upp på din tv. Använd istället AirPlay så ska det fungera.