Styr ditt wifi med hjälp av appen

Vad kan jag göra med appen "Min router"?

"Min router" hjälper dig att förbättra din surfupplevelse. Du får snabb tillgång till trådlös surf och kontroll över anslutna enheter för dig, din familj och dina vänner. Du kan enkelt administrera din router, döpa ditt nätverk, skapa gästnätverk åt dina vänner och grannar samt hantera lösenord. Det går också att starta om routern, vilket innebär att du faktiskt kan sitta kvar i soffan när du väl har bänkat dig framför filmen med dina popcorn. Appen fungerar till Telias routers TG789 och TG799v2. Läs mer om "Min router" här.

Varför ska jag döpa mitt wifi?

Att sätta namn på ditt trådlösa nätverk är i dag ett sätt att kommunicera med omvärlden. Många tycker om namn som vittnar om styrka och snabbhet, exempelvis ”Blixten” eller ”Hulken”. Man kan också betona sin säkerhet på nätverket, exempelvis ”Not4U”. Några mer kreativa namn är ”Please don't steal my internet” och ”Inga sopor i trapphuset!”. Telia utsåg 2010 ”Om du kan läsa det här är du för nära” till Sveriges bästa nätverksnamn.

Är det viktigt med ett bra lösenord?

Telias lösenord är unika. Vill du ändå byta lösenord är vår rekommendation är att alltid ha ett starkt lösenord. Här är några korta tips till dig när du ska skapa ett lösenord:
  • Lösenordet bör vara minst 10 tecken.
  • Ingen direkt anknytning till dig själv, din familj eller din arbetsplats.
  • Lösenord ska inte innehålla hela eller delar av ditt användarnamn.
  • Bör innehålla versaler, gemener samt siffror eller specialtecken.
  • Inga enkla tangentbordsmönster som QWERTY eller 1qaz2wsx.
  • Använd inte samma lösenord privat som på jobbet. Röjs lösenordet kan det få svåra konsekvenser.
  • Byt ditt lösenord med jämna mellanrum.

Var laddar jag ner appen "Min router"?

Appen "Min router" finns tillgänglig för nedladdning via App Store för iOS och Google Play Butik för Android.

Tillbaka till Wifi-guiden

Automatisk felsökning!

Om du upplever att ditt bredband från Telia inte fungerar som det skall kan du kan prova vår automatiska felsökning.