Styr tv-boxen med din Android-telefon

Med appen Zappa kan du som har tv och trådlös wifi-router från Telia använda din smartphone som en helt vanlig fjärrkontroll. Ladda ner appen Zappa från Google Play.

Välj tv-box

När du startar appen Zappa första gången kommer den automatiskt att kontrollera att ett trådlöst nätverk är anslutet och leta efter tv-boxar i nätverket. Tv-boxar som hittats visas på Välj tv-box-vyn. Appen visar den följande informationen om tv-boxen:

• Namn (Namnet kan du själva ändra)
  • Modell av tv-box
  • Identifikationskod som tv-boxen använder

Du väljer vilken tv-box som appen ska styra genom att klicka på den tv-boxen. När du har valt en tv-box kan du ändra namn, öppna fjärrkontrollen eller öppna tv-tablån.

Hantering av tv-tablån

När du har valt en tv-box samt öppnat tv-tablån för tv-boxen visas de kanaler som du kan se på din tv-box. Det brukar ta några sekunder innan tv-tablån laddas ner. Du byter kanal genom att trycka på motsvarande rad i listan och kan rulla skärmen upp och ner för att visa hela kanalutbudet. Vald kanal markeras med en grå bakgrund.

Fjärrkontrollen

Fjärrkontrollen fungerar på samma sätt som din vanliga fjärrkontroll. Du klickar på Fjärrkontroll-ikonen i Välj tv-box-vyn för att nå den. Därefter drar du upp och ner för att visa ytterligare funktioner. Namnet på den tv-box du styr syns längst upp till vänster. Utseendet på fjärrkontrollen beror på vilken tv-box du har.

Sökfunktionen

Zappa kan söka program på tv-boxen. För att söka klickar du på Sök-knappen i fjärrkontrollsvyn. Ta hjälp av tangentbordet för att göra en sökning. Sökresultatet visas på tv-skärmen.

Röstsökning

Du kan också göra en röstsökning. Klicka på mikrofonen uppe till höger i sökvyn och tala sedan in den program- eller filmtitel som du vill hitta.