Koppla in wifi-repeater med router

En wifi-repeater ökar wifi-signalernas räckvidd och gör att du kan surfa snabbare i hela bostaden. Den här guiden beskriver hur du kopplar in din wifi-repeater med en wifi-router.

Kom igång med wifi-repeater med router

Följ fem enkla steg för hur du kopplar in wifi-repeater med router.

Klicka på knappen

Ställ in reglaget

Det här behöver du: • Router (F@st 5370 Sagemcom eller TG799vac Xtream) • Wifi-repeater (TG234) • Strömadapter och nätverkskabel (följer med i kartongen) Börja med att ställa in reglaget på baksidan av din repeater och välj Repeater.

Strömadapter

Koppla in din repeater

Placera din repeater på en plats där du vill förstärka wifi-signalen och samtidigt har täckning från routern. Tänk på att inte ställa den för nära tjocka väggar och annan elektronisk utrustning. Koppla in strömkabeln från repeatern till ett eluttag och starta den genom att trycka på knappen On på baksidan.

Lampa som lyser

Vänta tills lampan Power lyser med ett fast grönt sken

På framsidan av din repeater finns en lampa. Vänta tills den lyser med ett fast och grönt sken, det kan ta ett par minuter.

WPS-knapp

Anslut router och repeater till varandra

När lampan lyser med ett fast sken kan du ansluta din router och repeater till varandra. Tryck på WPS-knappen (roterande pilar) som du hittar på vänster sida av din router och vänta tills WPS-lampan blinkar i orange. Tryck därefter på WPS-knappen på din repeater.

När båda WPS-knapparna lyser med ett fast grönt sken är routern och repeatern anslutna till varandra. Efter ett litet tag kommer knappen att slockna men enheterna förblir sammankopplade.

Wifi-symbol

Anslut till wifi

Nu kan du ansluta dig till ditt wifi. Du hittar nätverksnamn och lösenord på baksidan av din router. Om du behöver ytterligare hjälp så är du välkommen att kontakta oss.

Fler tips

Mitt Telia

I Mitt Telia hittar du en komplett vy av alla dina abonnemang och tjänster.

Förutom detta kan du även bland annat:

• Se fakturor, beställa e-faktura och autogiro

• Byta fakturaadress och betala fakturor med Swish (i appen)

• Se surfsaldo, köpa surf samt lägga till tjänster

• Beställa E-sim, spärra och låsa upp simkort

• Ladda kontantkort och mycket annat

If you prefer you can have the app in English.

Logga in på Mitt Telia och utforska dina möjligheter.

Har du problem med ditt wifi?

Vi ger tips på var du ska placera din router för att förbättra ditt wifi i hemmet.