Koppla in tv från Telia med AirTies

Det här behöver du för att koppla in tv från Telia:

1. Koppla in AirTies Börja med att koppla in AirTies. Här är en guide för hur du gör det.

Placera en av din AirTies nära din tv-box, då du kommer koppla en nätverkskabel mellan dem i nästa steg.
  2. Koppla AirTies till din tv-box Koppla en nätverkskabel från nätverksuttaget på din tv-box till ett av de gula nätverksuttagen på din AirTies.

3. Koppla HDMI-kabeln från tv-boxen till din tv Koppla HDMI-kabeln från uttaget märkt HDMI på din tv-box till ett uttag märkt HDMI på din tv.
    Om du har flera HDMI-uttag på din tv, kolla vilket nummer det är på uttaget du väljer då du senare ska välja denna källa med fjärrkontrollen.
  4. Starta tv-boxen Koppla in strömsladden till tv-boxen och sätt in kontakten i ett eluttag. Boxen startar automatiskt.
  5. Starta din tv Starta din tv och välj den källa du kopplade in HDMI-kabeln i. Detta gör du med hjälp av fjärrkontrollen, ofta heter denna knapp ”source”, ”källa”, ”input” eller ”av”. På bilden ser du symbolen.
    När du valt rätt källa ska du få upp en bild som visar att tv-tjänsten håller på att starta upp.
  6. Logga in med dina koder Identifikationskoden och kontrollkoden ska du antingen ha fått via brev eller via sms beroende på vilket alternativ du valde vid beställningen.

Du kan alltid hitta dina tv-koder på Mitt Telia under Mina koder.

Skriv in koderna och klicka på OK, din tv är nu aktiverad.
  7. Koppla in fler tv-boxar Det du behöver för att koppla in en till tv är:
    Ska du koppla in nästa tv-box trådlöst behöver du en extra AirTies. Klicka här för att beställa.

Logga in med dina koder

Första gången du startar upp tv från Telia blir du ombedd att aktivera tv-boxen genom att logga in med dina tv-koder. Du hittar dina tv-koder på Mitt Telia.