Koppla in mobilt bredband med routern Netgear Aircard 790S

1. Starta wifi i datorn eller surfplattan som du vill surfa med.

Du gör detta genom att klicka på wifi-symbolen om du har en dator och via inställningar om du har en surfplatta eller mobiltelefon.

2. Anslut simkortet till routern enligt routerns handbok

Simkortert som är av storleken mikro-sim placeras under batteriet som hittas genom att ta bort routerns baksida.

3. Koppla in routern och håll inne strömknappen.

Anslut strömsladden till routern och till eluttaget i väggen om det inte finns ström i batteriet. Du kan även använda din dator som strömkälla genom att koppla usb-kabeln mellan dator och router.

Håll sedan inne strömknappen på sidan av routern tills skärmen tänds.

4. Anslut till nätverket

Efter cirka två minuter kan du söka efter trådlösa nätverk (wifi) i din dator eller surfplatta. I displayen på din router står nätverkets namn under "wifi name:".

5. Ange lösenord

Klicka på nätverket och ange lösenordet för wifi. Bredvid namnet för det trådlösa nätverket i displayen ser du även lösenordet under texten "wifi password:".

6. Du kan nu börja surfa

Öppna en webbläsare, exempelvis Internet Explorer, Google Chrome eller Safari och börja surfa. Om en ruta visar att du ska fylla i pinkoden för simkortet så fyll i den och godkänn.

Om routern eller webbgränssnittet för routern visar No service behöver pinkoden fyllas i innan du kan börja surfa. Om sidan för att fylla i pinkoden inte visas öppnar du webbläsaren och skriver in 192.168.1.1 i adressfältet. Om du blir ombedd att logga in före du får möjligheten att skriva in pinkoden använder du följande användaruppgifter:

Användarnamn: admin
    Lösenord: password

Ange sedan pinkoden för ditt simkort.