Koppla in mobilt bredband med router Huawei B525/E5186

Du behöver:

• Huawei B525 router (bilden) eller
  • Huawei E5186 router
  1. Sätt i simkortet i routern

Öppna luckan på routerns undersida och sätt i simkortet. Ett klick-ljud talar om att simkortet sitter rätt.

2. Koppla in strömmen

Anslut strömsladden till routern, som sedan startar automatiskt och söker efter tillgängliga mobilnätverk.

E5186: Starta sedan routern genom att trycka på strömknappen som finns på routerns baksida.

3. Anslut till routerns wifi

När routern har anslutit till ett mobildatanätverk kan du ansluta din dator, surfplatta, mobil eller andra prylar till routerns wifi.

B525: Routerns wifi-namn (SSID) och lösenord (Wi-Fi KEY) står på etiketten på routerns undersida.
    E5186: Du hittar informationen på och bakom luckan på routerns baksida.

När wifi-lampan lyser med fast sken är wifi aktiverat. Klart!

4. Gör egna inställningar (valfritt)

Du kan göra egna inställningar för routern om du vill, via routerns webbaserade hanteringssida. Du hittar webbsidans adress (IP), användarnamn och lösenord på etiketten på routerns undersida. Inne på hanteringssidan finns mer information.

Om du får frågan att fylla i en pinkod hittar du den på simkortet.