Zitius med Netgear R6220 i ett kopplingsskåp

Det här behöver du för att koppla in bredband:

• Netgear R6220.
  • Nätverkskabel.
  • Om du planerar att även koppla in TV, behöver du en mediefördelare. Klicka här för mer info

1.  Koppla in wifi-routern till ditt kopplingsskåp

Leta reda på vilket som är ditt inkommande uttag. Det brukar oftast heta ”WAN” eller Ink.

Koppla en nätverkskabel från den gula porten märkt WAN på din router till ditt inkommande uttag.

Du kan även välja att flytta föra vidare ditt inkommande uttag till ett annat rum. Uttaget märkt exempelvis ”1” i ditt kopplingsskåp hör ihop med det andra uttaget som också är märkt ”1”, och finns i ett annat rum.

Koppla en nätverkskabel från ditt inkommande uttag till exempelvis ”1” så kan du koppla din router in det rum med uttag märkt ”1”.

För mer information, klicka här.

2. Anslut strömadaptern

Koppla strömadaptern till Power-uttaget på din router. Sätt sedan strömadaptern i ett eluttag och starta routern med strömbrytaren. Vänta tills att Power-lampan på routerns ovansida lyser med ett fast grönt sken.

3. Öppna en webbläsare

Efter att du har kopplat in routern öppnar du en webbläsare. Du kommer automatiskt att styras till routerlogin.net.

Om du inte kommer till denna sida, gör följande:
    1. Testa att gå till en annan webbsida, om det fungerar har routern ställt in allt automatiskt och du behöver inte göra något mer.
    2. Kontrollera att allt verkar korrekt inkopplat.
    3. Gör en Factory reset av routern (använd något smalt för att kunna trycka in knappen Reset på routerns baksida tills att lamporna slocknar). Testa sedan igen.

4. Här ser du din wifi-information, alltså lösenorden för ditt nätverk. Det är samma lösenord som står på undersidan av din router.

5. Här får du alternativet att hämta tillhörande appar från Netgear. Vill du inte göra det bockar du bara ur rutorna och klickar på Exit.

6. Om det finns ny programvara för routern kommer den att installeras. Annars väntar du bara och trycker OK.

7. Om du vill kan du registrera din router, annars trycker du bara på krysset i det övre högra hörnet. Välj sedan "Do not create account".

Nu är installationen klar och du ska kunna surfa som vanligt.