Hitta första telejacket med router

För att dina bredbandstjänster ska fungera så bra som möjligt ska de vara inkopplade i första telejacket – det jack i din fastighet dit huvudanslutningen till telefonledningen finns. Det första jacket sitter ofta i hallen. Den här guiden beskriver hur du enkelt hittar det första telejacket. Allt du behöver är något att testa med t.ex. en vanlig glasspinne, använd inte något i metall.

Hitta första telejacket med router

Följ fem enkla steg för att komma igång.

Ett telejack

Koppla in din router

Koppla in routern där du tror att det första jacket finns. Lampan bredvid Broadband ska lysa med ett fast grönt sken eller blinka snabbt och stadigt.

Om lampan inte lyser kan du börja med att kontrollera om strömmen är på. På vissa modeller behöver du även klicka på knappen Info eller Status för att lampan ska tändas.

I ditt hem

Använd testpinnen

Tryck in testpinnen i det avlånga hålet i något av dina andra jack och låt den sitta kvar. Använd inte en testpinne i metall.

Wifi-router

Testa din router

Kontrollera att lampan på din router fortfarande lyser på samma sätt som i steg 1. Om den gör det – flytta föremålet/glasspinnen till nästa jack och kontrollera lampan igen. Om lampan vid Broadband har börjat blinka långsammare eller helt har slocknat innebär det att glasspinnen sitter i första jacket, alternativt ett steg närmre första jacket än vad routern gör. Du kan nu gå då vidare till nästa steg.

Byt till nästa

Flytta router

Flytta routern till det jack där föremålet/glasspinnen satt. Flytta i sin tur vidare glasspinnen till nästa jack och repetera steg 3.

Lampa som lyser

Titta på lampan

När lampan bredvid Broadband lyser med samma sken som i steg 1, oavsett vilket jack du sätter glasspinnen i, så har du kopplat in wifi-routern i det första jacket. Om du behöver ytterligare hjälp så är du välkommen att kontakta oss.

Fler tips

Mitt Telia

I Mitt Telia hittar du en komplett vy av alla dina abonnemang och tjänster.

Förutom detta kan du även bland annat:

• Se fakturor, beställa e-faktura och autogiro

• Byta fakturaadress och betala fakturor med Swish (i appen)

• Se surfsaldo, köpa surf samt lägga till tjänster

• Beställa E-sim, spärra och låsa upp simkort

• Ladda kontantkort och mycket annat

If you prefer you can have the app in English.

Logga in på Mitt Telia och utforska dina möjligheter.