Koppla in bredband via telejacket med wifi-router

Det här behöver du:

• Wifi-router DGA 4330 med tillhörande strömadapter
  • Om du ska ansluta en telefon behöver du en splittersladd

1. Koppla in routern till telejacket

Det gör du genom att koppla in delningsdosan i det första telejacket samt i två av kontakterna på din router. Koppla sedan in strömadaptern och anslut routern till ett eluttag

• Grå kontakt till grått uttag markerat med kontaktsymbol
    • Du kan koppla en telefon för Bredbandstelefoni i uttaget märkt med en lur. Vill du använda flera telefoner kopplar du in enligt punkt 2.
  2. Koppla in routern till telejacket och din jackslinga för telefoni

Det gör du genom att koppla in den medföljande  mellanproppen/ splittersladden i det första telejacket och koppla kablarna till portarna med samma färg på din router.

På sidan av delningsdosan finns ett reglage. Har du Telia Bas (telefoni via telejacket) ställer du det på PSTN. Har du Telia Bredbandstelefoni (telefoni via bredbandet) väljer du VOIP.

3. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt

Programvaran uppdateras nu automatiskt och tjänsterna börjar fungera allteftersom. Det tar ca 15 minuter för wifi-routern att läsa in programvaran, koppla inte bort några sladdar under denna tid.

Du hittar namnet på ditt nätverk och lösenord på routerns undersida.

4. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt

För att surfa trådlöst, följ guiden Anslut till wifi-router. Vill du surfa med kabel ansluter du bara en nätverkskabel från din dators nätverksuttag till en av routerns gula portar.

Wifi-guiden
    I Wifi-guiden har vi samlat flera bra tips, bland annat var du ska placera din router, för att du ska få ett snabbt wifi hemma.

Koppla in tv
    Ska du även koppla in tv? Följ guiden Koppla in tv från Telia.

Routerns lampor
    Här kan du läsa vad de olika lamporna betyder.

5. Problem? Om det inte funkar kan du använda vår automatiska felsökning