Koppla in bredband via stadsnät med Netgear R6220 på Allied Telesyn

1. Koppla in wifi-routern till din mediefördelare

Koppla en nätverkskabel från den gula porten märkt WAN på din router (se övre bild) till LAN1 på din Allied Telesyn (se nedre bild).

2. Öppna en webbläsare

Efter att du har kopplat in routern öppnar du en webbläsare. Du kommer automatiskt att styras till routerlogin.net.

Om du inte kommer till denna sida, gör följande:
    1. Testa att gå till en annan webbsida, om det fungerar har routern ställt in allt automatiskt och du behöver inte göra något mer.
    2. Kontrollera att allt verkar korrekt inkopplat.
    3. Gör en Factory reset av routern (använd något smalt för att kunna trycka in knappen Reset på routerns baksida tills att lamporna slocknar). Testa sedan igen.

3. Här ser du din wifi-information, alltså lösenorden för ditt nätverk. Det är samma lösenord som står på undersidan av din router.

4. Här får du alternativet att hämta tillhörande appar från Netgear. Vill du inte göra det bockar du bara ur rutorna och klickar på Exit.

5. Om det finns ny programvara för routern kommer den att installeras. Annars väntar du bara och trycker OK.

6. Om du vill kan du registrera din router, annars trycker du bara på krysset i det övre högra hörnet. Välj sedan "Do not create account".

Nu är installationen klar och du ska kunna surfa som vanligt.