Koppla in en ny wifi-router

Det här behöver du:

1. Koppla ur den gamla wifi-routern

Dra ut strömkabeln och sladdarna på baksidan av wifi-outern.

2. Koppla wifi-routern till nätverket

Koppla en nätverkskabel från fiberuttaget i din bostad (det märkt LAN1/det röda uttaget) till det röda uttaget märkt WAN på din wifi-router.

3. Anslut routern till ett eluttag och starta den

Koppla strömadapterns kabel till Power-uttaget på din wifi-router. Sätt sedan strömadaptern i ett eluttag och starta med strömbrytaren. Programvaran uppdateras nu automatiskt och tjänsterna börjar fungera allteftersom. Det tar ca 15 minuter för wifi-routern att läsa in programvaran, koppla inte bort några sladdar under denna tid.
    Om det inte skulle fungera efter detta kontrollera att sladdarna är rätt kopplade och starta därefter om wifi-routern genom att slå av och på strömmen.

4. För att surfa via wifi

Anslut dina enheter (dator, mobil, surfplatta etc) till den nya wifi-routern så att du kan surfa via wifi. Wifi-routern har två nätverk, ett som heter Telia-XXXXXX (2,4GHz) och ett som heter Telia5GHz-XXXXXX. Anslut gärna till båda nätverken (ett åt gången) så väljer dina enheter det frekvensband som är bäst beroende på hur långt du är från wifi-routern.

Du hittar nätverkens namn och lösenord på wifi-routerns undersida.

5. Bra att ha

Vill du hellre surfa med nätverkskabel ansluter du den till din dators nätverksuttag och till ett valfritt gult uttag på routern.

Vill du veta vad routerns lampor betyder?

Har du även Tv från Telia kan du enkelt koppla in den på nytt

6. Problem?

Om du upplever något strul kan du använda vår automatiska felsökning