Kom igång med e-post i mobilen

För att använda din email från Telia i mobilen, behöver du följande uppgifter.

Läs handboken för din mobil hur du ställer in den för e-post manuellt. Du kan även se på våra interaktiva mobilmanualer för hur du ställer in just din mobil. Har du glömt ditt lösenord, klicka här.

Inkommande e-post:

Användarnamn: din emailadress
Lösenord: lösenordet i din värdehandling (Se dina bekräftelser inloggad på Mitt Telia)
IMAP-server: mailin.telia.com
Säkerhetstyp: SSL
Protokoll: IMAP
Port: 993

Utgående email:

Användarnamn: din emailadress
Lösenord: lösenordet i din värdehandling (Se dina bekräftelser inloggad på Mitt Telia)
SMTP-server: mailout.telia.com
Inloggning krävs
Säkerhetstyp: SSL
Port: 465

Beställ emailadress och nytt lösenord via sms:

Du som har ett mobilabonnemang kan beställa E-post Standard via sms:
Sms:a ordet mailadress sedan mellanslag och därefter den emailadress du vill ha till 4466.
Ex: mailadress namn.efternamn@telia.com

Du bestämmer själv vilket konto emailadressen ska kopplas till och vilken emailadress du vill ha. Du kan välja emaildress med valfri kombination av bokstäver a-z, siffror 0-9 och tecknen punkt och understrykningstecken. Emaildressen avslutas med @telia.com.

Observera att en emailadress inte får börja med punkt, ha två punkter efter varandra eller ha en punkt direkt innan @
Ex på ogiltiga adresser: .namn@telia.com, namn..efternamn@telia.com och namn.@telia.com

För att kunna skaffa E-post Standard med mobilabonnemang behöver du vara folkbokförd i Sverige.

Du kan också skapa ett nytt lösenord för en existerande emailadress som är kopplad till ditt mobilabonnemang. Sms:a ordet maillösen sedan mellanslag och därefter den emailadress det nya lösenordet gäller till 4466.
Ex: maillösen namn.efternamn@telia.com

Testa våra mobilmanualer!

I våra mobilmanualer guidar vi dig igenom just din mobil. Här hittar du kom-igång-hjälp och teknisk information för våra vanligaste mobiltelefoner.