Inställningar för mms och surf för Android

Om du vill använda din mobil till att skicka och ta emot mms eller surfa behöver mobilen vara ansluten till det mobila datanätverket.

1. Välj Inställningar.

2. Välj Trådlöst och nätverk.

3. Välj Mobila nätverk.

4. Välj Åtkomstpunktsnamn.

5. Tryck på Meny-knappen och välj Nytt APN. Fyll i med nedanstående information:

Inställningar för mobilsurf

Namn: Telia online
    APN: online.telia.se
    Port: 8080 (Fungerar även med 80)
    MCC: 240
    MNC: 01
    Verifieringstyp/Autentiseringstyp: Ingen
    APN-typ: default

Inställningar för mms

Namn: Telia MMS
    APN: mms.telia.se
    Användarnamn: mms
    Lösenord: telia
    MMSC: http://mmss/
    MMS-proxy: 193.209.134.132
    MMS-port: 8080 (Fungerar även med 80)
    MCC: 240
    MNC: 01
    Verifieringstyp/Autentiseringstyp: PAP
    APN-typ: mms

6. När du ändrat i dina inställningar för surf eller mms, tryck Spara och starta därefter om din mobil. Kom ihåg att du behöver ange din pinkod vid omstart.
    (I vissa Samsung-mobiler kan du behöva klicka på Meny istället för Spara.)

7. Om tjänsten inte fungerar

Kontrollera inställningarna enligt stegen ovan men testa att lämna Port-fältet tomt. Har du fyllt i all information korrekt och tjänsten ändå inte fungerar, vänligen kontakta oss.

Testa våra mobilmanualer!

I våra mobilmanualer guidar vi dig igenom just din mobil. Här hittar du kom-igång-hjälp och teknisk information för våra vanligaste mobiltelefoner.