Installera F-Secure SAFE med windows

Den här installationsguiden gäller dig som inte har något antivirusprogram installerat sedan tidigare. Om du har haft Säker Surf eller ett annat antivirusprogram och vill installera F-Secure kan du läsa den här guiden

1. Öppna mejlet från F-Secure SAFE

När du köper F-Secure SAFE får du ett mejl med installationsuppgifter. Om du inte hittar mejlet kan du söka efter F-Secure eller safeavenue@f-secure.com i din inkorg. Klicka sedan på Kom igång med F-Secure SAFE.

2. Ladda ner installationsfilen

Klicka på Ladda ner för Windows PC. När du ser att filen är nedladdad kan du klicka på den i nederkant av fönstret för att starta installationen. Om du är osäker på var filen sparades kan du alltid trycka Ctrl+J i de flesta webbläsare för att se och komma åt dina sparade filer.

3. Starta om datorn

Du kommer att bli ombedd att starta om datorn, spara allt pågående arbete och starta om den.

4. Installationen fortsätter automatiskt

Efter omstart fortsätter installationen automatiskt. Klicka på Nästa, installationen kommer sedan att förberedas.

5. Klicka på Fortsätt

Klicka på Fortsätt för att komma vidare med installationen.

6. Välj ett namn på din enhet

Välj ett namn på din enhet som gör det enkelt för dig att åtskilja dina enheter om du installerar SAFE på fler enhter. Klicka sedan på Fortsätt.

7. Klicka på Godkänn och installera

8. Din dator är nu skyddad

Du kan skydda fler enheter och administrera dina licenser genom att klicka på My SAFE. När som helst kan du välja att genomsöka din enhet, till exempel om du misstänker att du drabbats av ett virus.