Installera F-Secure SAFE med Windows

Den här installationsguiden gäller dig som inte har något antivirusprogram installerat sedan tidigare. Om du har haft Säker Surf eller ett annat antivirusprogram och vill installera F-Secure kan du läsa den här guidenObs! F-Secure SAFE fungerar inte med äldre versioner av Windows, som till exempel Vista. Programmet fungerar med Windows 8.1 och senare. 

 1. Öppna mejlet från F-Secure SAFE

  När du köper F-Secure SAFE får du ett mejl med installationsuppgifter. Om du inte hittar mejlet kan du söka efter F-Secure eller safeavenue@f-secure.com i din inkorg. Klicka sedan på Kom igång med F-Secure SAFE.

 2. Ladda ner installationsfilen

  Klicka på Ladda ner för Windows PC. När du ser att filen är nedladdad kan du klicka på den i nederkant av fönstret för att starta installationen. Om du är osäker på var filen sparades kan du alltid trycka Ctrl+J i de flesta webbläsare för att se och komma åt dina sparade filer.

 3. Om du blir ombedd att starta om datorn

  Du kan komma att bli ombedd att starta om datorn för att fortsätta installationen. Spara i så fall allt pågående arbete och starta om.

 4. Installationen förbereds
 5. Välkommen till F-Secure SAFE

  Klicka på Fortsätt för att komma vidare med installationen. Om du blir ombedd att fylla i dina inloggningsuppgifter finns de i mejlet från F-Secure (steg 1). 

 6. Klar att installera

  Klicka på Godkänn och installera.

 7. Din dator är nu skyddad

  Du kan skydda fler enheter och administrera dina licenser genom att klicka på My SAFE. När som helst kan du välja att genomsöka din enhet, till exempel om du misstänker att du drabbats av ett virus. 

Spara eller dela den här guiden

Ange din e-post så mejlar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.emailStatusMessage}}

Ange ditt mobilnummer så skickar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.smsStatusMessage}}

SÖK SUPPORT