Högre faktura än väntat

Har du fått en faktura som är högre än vad du hade väntat dig? Den första fakturan efter att du har startat eller gjort förändringar av abonnemang kan vara högre än normalt. Här kan du läsa mer om orsaker till att fakturan har ett högre belopp.

Längre tidsperiod än normalt

När du har startat ett helt nytt abonnemang eller har bytt abonnemang kan första fakturan täcka in mer än en månad i tid och därför blir beloppet högre än vanligt. Fakturan innehåller fasta avgifter från det datum du startade abonnemanget fram till nuvarande fakturaperiods slut. På kommande fakturor kommer faktureringsperioden endast avse en månad åt gången.

Byte från efterskottsbetalning till förskottsbetalning

För vissa byten av abonnemang så övergår man från att ha betalat i efterskott till att betala i förskott. Fakturan omfattar då en längre tidsperiod än normalt. På kommande fakturor kommer faktureringsperioden endast avse en månad åt gången.

Förhöjd avgift under bindningstid

Om du med ditt nya abonnemang även köpt, till exempel en mobil eller surplatta, tillkommer en post på fakturan Förhöjd avgift under bindningstid. Det är månadsavgiften du betalar för mobilen/surfplattan etc.

Har du beställt en eller flera mobiltelefoner/surfplattor/hörlurar etc och valt delbetalning kommer en separat faktura från Telia Finans. Mer info hittar du på telia.se/delbetala

Vill du betala fakturan senare?

Vill du skjuta på betalningen så kan du göra det inloggad på Mitt Telia. När vi beviljar det så får du tillstånd att betala din faktura 30 dagar efter förfallodagen. Skjuta på betalningen får man göra en gång per 12 månader. Dröjsmålsränta debiteras från den ursprungliga förfallodagen.
Obs! Om du betalar via autogiro och vill skjuta på betalningen så behöver du kontakta kundtjänst för hjälp.
 

Behöver du hjälp att tyda begreppen på fakturan?

I vår ordlista för fakturabegrepp förklarar vi ord som står med på din faktura. 

 

Spara eller dela den här guiden

Ange din e-post så mailar vi en länk till den här guiden.

{{ctrl.model.emailStatusMessage}}

Ange ditt mobilnummer så skickar vi en länk till den här guiden.

{{ctrl.model.smsStatusMessage}}

SÖK SUPPORT