Avinstallera virusskydd och installera F-Secure SAFE för windows

Den här guiden gäller dig som redan har ett antivirusprogram installerat sedan tidigare, till exempel Säker Surf, och ska installera F-Secure SAFE. Har du inget antivirusprogram installerat kan du läsa den här guiden.

1. Öppna mejlet från F-Secure

När du köper F-Secure SAFE får du ett mejl med installationsuppgifter. Om du inte hittar mejlet kan du söka efter F-Secure eller safeavenue@fsecure.com i din inkorg. Klicka sedan på Kom igång med F-Secure SAFE.

Om det inte fungerar att ladda ned installationsfilen via mejlet kan du gå till www.telia.se/mysafe och logga in med uppgifterna i mejlet från F-Secure. Välj sedan Lägg till enhet och välj Windows.

2. Ladda ner installationsfilen

Klicka på Ladda ner för Windows PC eller för den enhet du vill installera F-Secure SAFE på.

3. Öppna installationsfilen

Klicka på nedladdningsfilen för att komma vidare. Använder du Firefox hittar du nedladdningsfilen i övre högre hörnet.

4. Installationen förbereds
  5. Ersätt det tidigare virusprogrammet

Installationen av F-Secure SAFE kommer automatiskt att ersätta tidigare antivirusprogram, klicka på Nästa

6. Vänta medan installationen förbereds och det gamla virusskyddet tas bort.

7. Starta om datorn

Klicka på Starta om. Installationen fortsätter sedan automatiskt.

8. Installationen förbereds
  9. Ge den nya enheten ett namn

Om du vill kan du namnge din enhet (för tydlighetens skull om du har flera licenser). Klicka sedan på Fortsätt.

10. Välkommen till F-Secure SAFE

Klicka på Fortsätt.

11. Vänta medan Surfskydd hämtas
  12. Din dator är nu skyddad

Du kan skydda fler enheter och administrera dina licenser genom att klicka på My SAFE. När som helst kan du välja att genomsöka din enhet, till exempel om du misstänker att du drabbats av ett virus.