Byt till Telia Spotify Premium/Familj

Denna guide vänder sig till dig som redan har ett Premium-konto hos Spotify men vill gå över till Spotify från Telia eller ska bjudas in som familjemedlem till Spotify Familj.  Tips! Längst ner hittar du en videoguide för hur du gör.

Avsluta betalningen till Spotify

För att komma igång behöver du först avsluta ditt befintliga abonnemang hos Spotify. Du behåller självklart ditt konto och dina spellistor. Det enda som händer är att kontot nedgraderas till Free-versionen (med reklam) tills dess att det övergår i ett Telia Spotify Premium/Familj.

1. Logga in på Spotify

Logga in med ditt användarnamn och lösenord för Spotify eller via ditt Facebook-konto.

2. Välj Prenumeration i vänstermenyn, och klicka sedan på Ändra eller avbryt.

3. Klicka på Byt till free.

4. Spotify vill veta varför du byter till Free. Välj alternativet Andra orsaker och klicka på Fortsätt

5. Avsluta din prenumeration

Nu kommer du till en sida där Spotify berättar om fördelarna med att behålla Premium. Det här berör inte dig, eftersom du kommer att få ett motsvarande konto från Telia. Klicka på Cancel my subscription.

6. Fyll i ditt lösenord och klicka på Avsluta Spotify Premium.

7. Nedgraderingen kan ta 30 dagar

Du kommer nu att få en bekräftelse från Spotify till din e-postadress att ditt Premium är nedgraderat till Free och från vilket datum det gäller.

OBS! Från dess att du inaktiverat ditt befintliga Spotify Premium tills dess att det övergått i ett Spotify Free kan det ta upp till 30 dagar. Först därefter kan du uppgradera till ditt nya Spotify-abonnemang från Telia.

8. Aktivera Telia Spotify Premium

När din Premium-tjänst är avslutad kan du komma igång med ditt Telia Spotify Premium. Välj aktiveringssätt beroende på om du tecknat tjänsten till ditt bredband eller till ditt mobilabonnemang.

Obs! Detta steg gäller inte dig som blivit inbjuden till Spotify Familj.