Byt operatör i utlandet med Huawei router

Innan du börjar

För att kunna använda ditt mobila bredband utomlands måste du först ta bort spärren för utlandsroaming. Detta kan du göra hos Telias butiker eller genom att kontakta vår kundtjänst

1. Logga in på routern genom att skriva in adressen 192.168.1.1 i en webbläsare.

2. Koppla ned från internet om du är ansluten.

3. Logga in med Användarnamn: admin och Lösenord: admin.

Om du vill kan du gå in och ändra lösenordet. OBS! Detta är inte lösenordet till det trådlösa nätverket, utan lösenordet till routerns administrativa gränssnitt. Välj bekräfta och gå vidare.

4. Välj Inställningar i den övre menyn.

5. Välj Fjärranslutning i vänstermenyn och sedan Nätverksinställningar.

6. Under rubriken Söker nätverk kan du i en meny välja Manuellt. Klicka sedan på Verkställ.

Nu kan du gå till Startsidan och ansluta till internet.