Använd familjeregler F-Secure SAFE Android

Använd Familjeregler i F-Secure SAFE för Android så kan dina barn surfa säkert på sina mobiltelefoner. Dessa inställningar gör du på ditt barns mobil/surfplatta. Du kan sedan hantera ditt barns enhet via Telia.se/mysafe.

1. Öppna mejlet från F-Secure

Om du inte hittar mejlet kan du söka efter F-Secure eller safeavenue@fsecure.com i din inkorg. Klicka på Kom igång med F-Secure SAFE. Play Butik kommer då att öppnas automatiskt.

2. Installera appen

Klicka på Installera för att hämta appen. Du måste godkänna att appen för tillgång till ditt barns mobil. När appen är hämtad klickar du på öppna. Acceptera därefter villkoren.

3. Logga in

Ange din e-postadress och lösenordet i mejlet. Du kommer nu behöva skapa ett nytt lösenord som du väljer själv. Lösenordet ska vara minst 8 tecken samt innehålla en siffra och en bokstav. Logga sedan in med det nya lösenordet.

4. Skapa en profil för ditt barn

Välj Ny profil, döp den efter ditt namn och välj sedan den ålderskategori som passar. Klicka på Nästa.

5. Familjeregler

Familjeregler ger dig möjlighet att blockera visst typ av innehåll och sätta tidsgränser för surfandet. Gör gärna detta tillsammans med ditt barn. Klicka på Nästa för att fortsätta.

6. Ställ in tidsbegränsning och innehållsfiltrering

Tidsbegränsningen innebär att mobilen bara kan användas till sms och samtal. All åtkomst till appar begränsas, undantaget är förinstallerade appar. Klicka på Nästa för att fortsätta.

7. Ge ditt barns mobil ett namn

Klicka sedan på Fortsätt. I nästa steg ser du vilka funktioner enheten har. Klicka på Nästa.

8. Aktivera inställningarna

Tryck på Fortsätt för att låta F-Secure SAFE få administratörsbehörigheter för ditt barns mobil. Klicka sedan på Aktivera. Obs, appen styrs utav administratören, inget sker utan hens tillstånd.

9. Välj F-Secure SAFE i listan för Tillgänglighet. Klicka på OK.

10. Slutför installationen

Klicka på Slutför så är ditt barns mobil eller surfplatta skyddad. Barnet kan nu endast surfa med F-Secure SAFE:s säkra webbläsare.