Anslut din dator till trådlöst nätverk med Windows 7

 1. Kontrollera att din dator går att ansluta till ett trådlöst nätverk

  Om inte behöver du komplettera din dator med ett usb modem eller ett pc-kort. I vissa datorer behöver du aktivera trådlös kommunikation, titta i manualen för din dator hur du gör detta.  

 2. Klicka på Start-knappen, välj Dator.

 3. Klicka på Nätverk och sedan på Nätverks- och delningscenter i den övre listen. 

 4. Klicka på Anslut till nätverk.

 5. Markera ditt trådlösa nätverk och anslut

  Ett fönster visas med en lista på de nätverk din dator får kontakt med. Klicka på ditt wifi i listan. Du hittar ditt nätverksnamn på undersidan eller baksidan av din wifi-router eller wifi-repeater. Det benämns SSID, Network Name eller Nätverksnamn. Klicka på Anslut

 6. Ange säkerhetsnyckeln

  Säkerhetsnyckeln är en tio tecken lång kod som finns på undersidan eller baksidan av din router. Den kallas även WPA, PSK, Wireless Key eller Lösenord. Var noga med små och stora bokstäver.

  Om du tidigare ändrat säkerhetsnyckeln för din router till något annat så anger du det. Klicka därefter på OK. Du kan nu surfa trådlöst.

Inloggningsuppgifter för wifi-router

För att öka säkerheten ytterligare för våra kunder har vi lagt på ett unikt lösenord som behövs för att komma åt och ändra inställningarna för wifi-routern. Det innebär att du som kund behöver inloggningsuppgifter för att logga in och göra förändringar i dina nätverksinställningar. Användarnamnet är Administrator (viktigt med stort A), lösenordet som sätts är unikt och finns på undersidan av din router (Access key). Tänk på att skriva in lösenordet med versaler.

Spara eller dela den här guiden

Ange din e-post så mejlar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.emailStatusMessage}}

Ange ditt mobilnummer så skickar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.smsStatusMessage}}

SÖK SUPPORT