Ändra nätläge på din Androidmobil eller surfplatta

I samband med att 2G- och 3G-näten börjar avvecklas kan du behöva ställa in din mobil eller surfplatta så att den kan kommunicera med 4G- eller 5G-nätet istället.

1. Öppna inställningar.

2. Klicka på Anslutning. (Alternativet kan även kallas för "Wifi och nätverk" eller liknande, beroende på tillverkare.)

3. Klicka på Mobilnätverk.

4. Klicka på Nätläge.

5. Välj det översta valet, exempelvis "5G/4G/3G/2G (autoanslut)", eller det läge du önskar.