fakturahjälpen

Här hittar du svar på allt från e-faktura och autogiro till delbetalning.
 

Spara hundralappar

Skaffa e-faktura direkt på Mitt Telia och spara 29 kr i månaden per pappersfaktura. För dig som har två fakturor från oss innebär det att du sparar nästan 700 kr om året.

Beställ

På Mitt Telia kan du:

● Se din faktura och vad du betalar för
● Anmäla e-faktura och autogiro
● Begära anstånd
● Beställa detaljspecifikation kostnadsfritt
● Ändra fakturaadress och betalningsperiod

LOGGA IN

Vanliga frågor

Hur ser jag om min faktura är betald?

Mitt Telia får du full översyn på dina fakturor. Där kan du se din betalstatus och beställa e-faktura – smidigt och säkert.

Jag vill ha e-faktura

Du kan beställa e-faktura via Mitt Telia så slipper du pappersfakturan och eventuella fakturaavgifter. Du får då fakturan direkt i din internetbank. Här kan du läsa mer om e-faktura.

Min faktura har ett konstigt belopp

Kontrollera tidsperioden på fakturan
När du har startat ett helt nytt abonnemang eller bytt abonnemang kan första fakturan täcka in en längre tid än en månad. På kommande fakturor kommer faktureringsperioden endast att avse en månad åt gången.

Här kan du läsa mer

Kan jag säga upp abonnemang och tjänster på Mitt Telia?

Du kan avsluta vissa tjänster på Mitt Telia. Här kan du läsa mer om uppsägning. På Mitt Telia kan du se vad du har för bindningstid på dina abonnemang.

Varför får jag en faktura för avslutat abonnemang?

Har du beställt uppsägning av ditt fasta abonnemang kommer det att avslutas en månad från dagen du kontaktar oss. Skulle det datumet inträffa mitt i en faktureringsperiod, vilket vårt faktureringssystem inte känner av, kommer en faktura skapas för den period du alltid faktureras för även om ditt abonnemang är uppsagt.

Av denna anledning skapas alltid en slutfaktura efter att dina tjänster har stängts ned. Slutfakturan justerar vad du har betalt in för mycket eller för lite i avgifter. Betala därför den faktura du har fått, så justeras allt på slutfakturan.

Kan jag betala fakturan senare?

Vill du skjuta upp betalningen till Telia kan i vissa fall anstånd beviljas upp till 30 dagar. Ränta debiteras från den ursprungliga förfallodagen. Anstånd beviljas en gång per 12-månadersperiod per tjänst.

Du kan själv ansöka om anstånd via Mitt Telia. Klicka på den faktura du vill söka anstånd för och välj Betala fakturan senare. Om du har autogiro eller vill dela upp betalningen, måste du kontakta kundtjänst. Tänk på att om du betalar via autogiro måste du ringa vår kundtjänst senast 5 dagar före förfallodagen för att kunna skjuta upp betalningen.

Varför har jag fått en påminnelse på fakturan?

Om din betalning inte varit oss tillhanda senast förfallodatumet skickar vi en påminnelse. Har du redan betalat fakturan kan du bortse från påminnelsen.

Mitt Telia kan du se betalningsstatus för dina fakturor.

Hur ändrar jag mina adress- och kontaktuppgifter?

Logga in på Mitt TeliaHär kan du ändra adressen för dina fakturor. Om du vill ändra till en utlandsadress, göra en framtida adressändring eller en namnändring kontaktar du vår kundtjänst.

Jag har fått konstiga fakturor via e-post och sms

Dessvärre förekommer det många försök att lura våra, och andra företags kunder, att lämna ifrån sig personlig och känslig information. Den vanligaste typen av bluffmejl handlar om en påstådd dubbelbetalning av en faktura, där du som kund uppmanas att fylla i dina kontouppgifter i en länk. Du kan läsa mer här.

Har du fått ett utbetalningskort från oss?

Om du har fått ett utbetalningskort finns flera alternativ.

  • Lämna in avin till din bank och få summan insatt på ditt konto.
     
  • Lös in avin på något av de angivna utlämningsställena.
     
  • Skicka tillbaka avin till oss i ett kuvert tillsammans med din banks clearingnummer och ditt kontonummer så sätter vi in pengarna. Detta kan du göra även om avin har förfallit. Avin adresseras till: TeliaSonera Sverige AB, Återbetalningar, Box 1264, 62123 Visby.
     
  • Du kan också välja att skänka pengarna till välgörenhet. Vi samarbetar med Friends och Childhood. Väljer du detta alternativ – kontakta oss. Vi förmedlar som bekräftelse på din gåva ett tackbrev från den organisation du väljer att stödja. Detta kan du göra även om avin har förfallit.

Jag vill veta mer om delbetalning

Här hittar du all information du behöver om delbetalning och din faktura från Telia Finance.

När får jag min första faktura?

Det dröjer cirka en månad efter att dina tjänster är aktiverade innan första fakturan kommer. När du får fakturan ber vi dig att kontrollera tidsperioden, det är möjligt att den täcker in mer än en månad. Detta gäller enbart för första fakturan.

Mitt Telia kan du se dina fakturor, betalningsstatus och göra ändringar.

Se och ändra

Ändra till e-faktura eller autogiro

Mitt Telia kan du ändra till e-faktura och autogiro.

Med e-faktura får du fakturan direkt till din internetbank. Men du har alltid tillgång till dina fakturor på Mitt Telia. Det är bara abonnemangsinnehavaren som kan ha e-faktura. 

Ladda ner kopia på fakturan

Logga in på Mitt Telia, här kan du ladda ner din faktura som en pdf.

Beställ detaljspecifikation

På Mitt Telia kan du se detaljspecifikation för dina fasta och mobila samtal. Där kan du se vem du har ringt och vad det har kostat, samt tider för samtalen.

Logga in på Mitt Telia. Klicka på Inställningar & tjänster för ditt telefonabonnemang. Där kan du beställa detaljspecifikation.

Detaljspecifikation av din faktura kan enbart skickas per post till din fakturaadress på grund av Lagen om Elektronisk Kommunikation.

Ändra betalningsperiod

Mitt Telia kan du enkelt ändra din betalningsperiod för dina fakturor för fasta tjänster som bredband och fast telefoni. Scrolla ner till Fakturainställningar och klicka på Ändra betalningsperiod.

För mobiltelefoni är det alltid månadsfaktura.

SÖK SUPPORT