Välkommen till mobilnätet som är bäst i test

Vi på Telia tycker det är viktigt att alla i Sverige ska ha tillgång till bra uppkoppling. Oavsett var du bor ska det vara möjligt att ringa, surfa eller streama din favoritserie i väntan på bussen. Därför är vi extra glada när andra uppmärksammar kvaliteten på vårt nät. Sedan tre år tillbaka genomför det internationella företaget P3 tester av mobilnäten i Sverige. Med det högsta resultatet någonsin i Sverige är Telias mobilnät bäst i test.

P3 Connect Mobile Benchmark är ett oberoende kvalitetstest av mobilnät. Alla de största operatörerna har testats i både tal- och surf med fokus på täckning, kvalitet, datahastigheter och kundupplevelse. För tredje året i rad tar Telia hem segern med 969 poäng av 1000 möjliga och mobilnätet fortsätter att hålla internationell toppklass. Telia tar också plats som den fjärde bästa operatören i världen av de operatörer som ingår i P3 Connects mätningar.

Testerna görs i tre övergripande kategorier: tal, data och crowdsourcing där bland annat samtalskvalitet, hastighet, svarstid och lyckade nedladdningar testas. Kundupplevelsen testas genom att surfa på populära webbsidor samt hur snabbt det går att ladda ned/upp filer i exempelvis sociala medier. Inom talkvalitet testas signalstyrka, uppkopplingstid, hur länge man kan föra samtal utan avbrott och ljudkvalitet.

Mätningarna för tal och data sker i stora städer, mindre orter och längs vägar – från Malmö i söder till Umeå i norr på en rutt som täcker 10 500 km, 47 städer/orter och nästan 44 procent av Sveriges befolkning.

Om P3

P3 anses vara världsledande inom området med stabila och globalt accepterade testmetoder. Med sina partners inom media publicerar P3 årligen rapporter om mobilnätens service och kvalitet, med starkt fokus på kundupplevelsen. Rapporten utformas för att ge en oberoende översikt över det aktuella läget för mobila tjänster och i Europa räknas P3:s test som standard i branschen för trovärdig kvalitetsmätning av mobilnäten.

Här kan du läsa hela rapporten, The 2019 Mobile Network Test in Sweden.

Vill du läsa mer om Telias 5G-planer?