VARFÖR FASHION AGAINST HATE?

Tillsammans med modebutiken APLACE har vi bett tre designers att ta fram en kollektion mot näthat. Produkterna finns nu att köpa i en limiterad upplaga på aplace.com. Överskottet går till Friends och deras viktiga arbete mot mobbning.
Mindre hat - mer kärlek! #HATAHAT

UTVALDA DESIGNERS

STINA LÖFGREN

Stina är en illustratör och grafisk formgivare som använder den tecknade linjen som utgångspunkt för att utforska och belysa det surrealistiska i vardagen. Det är lika delar intelligens och humor. Hennes bildlösningar undviker självklarheter, men är ändå tydliga. Genom att respektera betraktaren skapar hon en dialog mellan bild, budskap och mottagare. Stina arbetar både två- och tredimensionellt, med allt från trycksaker via animation till skuplturer. Hon inspireras ofta sådant man kan hitta när man vandrar i skog, fjäll och hav. Stina har en Masterexamen i Visuell kommunikation från Konstfack 2011.

FINSTA

Finsta är en konstnär och formgivare från Lund. Hans personliga stil gjorde honom internationellt känd i graffitikretsar i slutet av 90-talet. Inte långt därefter började hans bilder dyka upp hos olika europeiska streetwearmärken. Han stil är idébaserad och innehåller ofta en blandning av humor och allvar. Linjerna är feta och har mycket svärta. Bilderna lyckas ofta andas både smal underground och bred populärkultur samtidigt. 2009 släppte Finsta boken "Finsta Graphics". Idag arbetar han med uppdragsgivare från hela världen och gör utställningar med jämna mellanrum.

ELIN KLEFBOM

Elin är en grafisk formgivare och art director från Värmland. Hon arbetar ofta med typografi och ett grafiskt uttryck som är ganska hårt. Hon tog nyss sin examen från Beckmans Designhögskola i Stockholm. Vid sidan av grafisk design arbetar hon med fotografi och styling. Bilder, helt enkelt. Genomgående med utgångspunkt i en idé eller tanke. Tidigare i år gjorde Elin en en kollektion med merchandise för fans av kvinnligt idrottande och hon har en förkärlek för när design blir till statements.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton