Av: Christer Andersson | 2021-06-01

Film är aldrig fel. Här är nio tips på filmer att streama för hela familjen.

Sommar och… ja, vi hoppas ju på sol förstås. Den svenska sommaren kan som bekant vara ganska lynnig ibland. Men om regnet häller ner är det skönt att mysa i sommarstugan med en bra film. Faktum är att det är rätt skönt att varva ner med en film även efter en solig dag på stranden. Eller på stranden, mellan doppen. Film är aldrig fel, helt enkelt.

Med ett bra mobilabonnemang och en schysst streaming-app (vet du att Netflix och C More ingår i Telia Mobil Obegränsad?) är du och familjen redo för filmtajm var och när som helst. Och med en Apple-tv eller Chromecast kopplad till tv:n i sommarstugan blir det nästan precis som hemma.

Här är nio tips på sevärda filmer att streama för hela familjen. Ha en härlig filmsommar.

Familjen Mitchell mot maskinerna

När Katie Mitchell blir antagen till den skola hon drömt om envisas pappa Rick med att göra ett äventyr av det och skjutsa henne dit tillsammans med hela familjen. Men när världens alla elektriska prylar plötsligt försöker ta över blir familjen Mitchell oväntat mänsklighetens sista hopp. Animerat äventyr från 2021 som fick fina recensioner. Finns på Netflix.

Affischer för filmerna Ja-dagen och Familjen Mitchell mot maskinerna.

LasseMajas detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet

Den senaste långfilmen i LasseMaja-serien släpptes 2020. Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser sin chans att få upprättelse och bevisa att de visst kan lösa brott. Finns på C More.

Själen

Soul, eller Själen som den svenska titeln lyder, vann Oscars för både bästa animerade film och bästa filmmusik. I den engelsktalande versionen spelar Jamie Foxx huvudrollen som jazzmusikern Joe, som hamnar på en plats någonstans mellan jorden och livet efter detta, där han får hjälpa vilsna själar att hitta sig själva. Snyggt och välgjort som det brukar vara från Pixar. Finns på Disney+ och som köpfilm på Viaplay.

Husdjurens hemliga liv

Terriern Maxs liv vänds upp och ner när hans husse kommer hem med den ouppfostrade jycken Duke, men efter en tid inser de att de behöver lägga osämjan bakom sig. Den förtjusande vita kaninen Snöboll planerar nämligen att skapa en armé av övergivna husdjur för att utkräva hämnd, något som Max och Duke måste stoppa. Roligt och fartfyllt för hela familjen. Finns på C More och Viaplay.

A Dog's Journey

Mera djurtema, denna gång med en riktig hund i huvudrollen. Hunden Bailey har funnits i Ethans liv sedan barndomen. När Ethans barnbarn CJ blir tvungen att flytta, ber Ethan sin bästa hundvän att se efter henne. Ett gripande äventyr följer, när Bailey trotsar alla regler för att följa sin nya ägare genom livet. Dennis Quaid spelar Ethan i en rörande familjefilm. Finns på Netflix.

Affischer för filmerna Ja-dagen och Familjen Mitchell mot maskinerna.

Ja-dagen

Mamma och pappa brukar alltid säga nej, men nu bestämmer de sig för att ha en rolig dag då de säger ja till barnens galna önskemål under 24 timmar. Hisnande äventyr väntar. Jennifer Garner spelar huvudrollen i denna familjekomedi från 2021. Finns på Netflix.

Paddington 2

Den första Paddingtonfilmen fick ett fint mottagande men frågan är om inte uppföljaren fått ännu fler lovord. Här har den charmiga lilla björnen flyttat in hos familjen Brown, och tar ett antal märkliga jobb för att kunna köpa den perfekta presenten till sin faster Lucys hundraårsdag. Men så blir presenten stulen! Nu måste Paddington avslöja tjuven. Finns på Netflix, C More och Viaplay.

Hotel Transylvanien

Hotel Transylvanien har några år på nacken nu (den släpptes 2012) men är en underhållande lek med några klassiska filmmonster. Greve Dracula driver ett lyxigt hotell där monster kan koppla av långt från de otäcka människorna. Grevens dotter Mavis ska precis fylla 118 år när en alldeles vanlig kille, Jonathan, råkar hitta slottet. Det blir komplicerat när Mavis och Jonathan börjar bli intresserade av varandra. Finns på Netflix.

Bröderna Lejonhjärta

Möjligen blir det mest en nostalgitripp för mamma och pappa – men vem vet, kanske fastnar också barnen för den spännande och gripande berättelsen om Skorpan och Jonathan i Nangijala? Värt att testa, eller hur? Olle Hellboms klassiker från 1977 finns på C More. Garanterat fri från digitala effekter.

MER FÖR FAMILJEN

Tips & inspiration

Bli del av barnets digitala liv

Erbjudanden

Netflix, C More och oändlig surf

Pris 499 kr/mån. första halvåret.
(24 mån. bindningstid)

Tips & inspiration

Trygg filmtajm med barnprofil