Av: Anna Hanefalk | 2021-06-10

Släkten är värst brukar man säga. Familjen då? Alla har vi våra egenheter. Här har vi satt ihop en liten guide över några populära filmfamiljer. Vilken passar bäst in på din familj?

Sune-familjen

Är ni en familj med snåla föräldrar som inte kan låta blir att göra bort sig? Då liknar ni kanske Sune-familjen?

Pinsam. Ja så kan man summera upplevelsen av både pappa Rudolf och mamma Karin. Pappa Rudolf är dessutom så dumsnål att man sitter med skämskudden i högsta hugg. Busiga lillebror Håkan känner nog många igen från sin närhet och även syster Anna som himlar med ögonen. Huvudpersonen Sunes fascination av tjejer däremot är nog rätt ovanlig för en 10-åring.

Går att se på Netflix & SF Kids som ingår i C More

Affisch för filmen Ja-dagen

Familjen från Ja-dagen

Hittar barnen i er familj ständigt på upptåg som ni föräldrar måste stoppa? Kanske är ni som familjen i Ja-dagen?

Mamman är hemmafru och ägnar dagarna åt att säga nej till sina barns galna infall. Pappan är en chef som ofta säger nej på jobbet. I Ja-dagen tillåter de en dag med familjen när de ska säga ja till allt. Barnen då? Jo tonårsdottern vill på konsert, sonen tar familjen till en glassätar-utmaning och yngsta dottern tycker man ska tvätta bilen med öppna rutor. Mamman återupptäcker sin galna sida och barnen inser att det faktiskt inte är helt dumt att ha lite gränser ibland.

Går att se på Netflix

Emil i Lönneberga

Emil-familjen

Är ni en familj med en pojke som gör innan han tänker, en argsint pappa och vän mamma och lillasyster? Då liknar ni kanske Emil-familjen? (minus snickarboa och arga skakningar av barn får vi hoppas)

Emil och Håkan Bråkan i Sune-familjen är nog inte helt olika. Däremot är resten av familjen av helt annan kaliber. Den lättretade pappa Anton skulle med dagens mått mätt hamnat under socialens lupp för länge sedan. Den väna mamma Alma gjuter olja på ilskans vågor medan lilla Ida är en snäll liten tjej som sällan hamnar på föräldrarnas shit list.

Går att se på SF Kids som ingår i C More

Alfons-familjen

Är ni en ensamstående förälder med ett barn – kanske liknar ni mest Alfons och hans pappa?

En ensamstående förälder med ett barn. En ganska vanlig situation idag, även om då barnet ofta bor varannan vecka hos den andra föräldern. Alfons mammas öde är och förblir okänt, desto kändare är relationen till pappan. En lagom 70-talsrealistisk superpappa som både jobbar, lagar mat, tvättar och uppfostrar sin son på egen hand. Lyckligtvis en vanligare pappatyp i dag än för 50 år sedan.

Går att se på Netflix

MER FÖR FAMILJEN

Tips & inspiration

Trygg filmtajm med barnprofil

Erbjudanden

Netflix, C More och oändlig surf

Pris 499 kr/mån första året
24 mån. bindning

Tips & inspiration

Bli del av barnets digitala liv