Erbjudande

MAXA HASTIGHETEN

Byt till vår vassa Wifi-router Plus för ett snabbt bredband och stabilt wifi därhemma. Nu har du möjligheten att få en bättre surfupplevelse, oavsett om du delar surfen med andra eller får ha den för dig själv.

Du får routern hemskickad kostnadsfritt när du binder ditt bredband i 12 månader och får behålla den så länge du är bredbandskund hos Telia.

SÅHÄR SKAPAR DU EN BRA WIFI-UPPLEVELSE HEMMA

Det finns många saker som kan påverka din hastighet. Därför har vi samlat några tips på hur du surfar så snabbt som möjligt och helt enkelt får ut mesta möjliga glädje av ditt bredband och wifi.

Erbjudande

PLACERA ROUTERN RÄTT

För att routern ska fungera optimalt bör du placera den med så korta avstånd som möjligt till alla rum, minst en meter ovanför golvet och minst en meter från vitvaror eller elektroniska apparater. Ställ inte routern bakom eller bredvid något som hindrar radiovågorna, t.ex. ett kylskåp eller en betongvägg.

Vågorna studsar nämligen på tak, golv, väggar och möbler. Därför kan det också bli radioskugga på vissa platser. Ibland kan det räcka att flytta routern eller den dator, surfplatta eller mobil du surfar med bara någon decimeter för att radiovågorna ska nå fram.

MYCKET SURF I SAMMA HEM

När det surfas från både mobiler, surfplattor och datorer påverkas hastigheten. Dessutom samsas ditt och dina grannars nätverk på samma radiofrekvens. Och förutom alla nätverk går dessutom mikrovågsugnar, babymonitorer, Bluetooth och till och med led-lampor på samma frekvens. Så om du bor nära dina grannar och ni alla streamar serier på kvällen, blir det trängsel bland radiovågorna och det går långsammare att surfa.

Din router söker automatiskt upp den frekvens som har minst trafik. Men du kan också testa att ställa in frekvens på egen hand om du tycker att det går långsamt att surfa.

Erbjudande
Erbjudande

SURFA MED NYA PRYLAR

Vad du surfar med spelar roll. Moderna surfplattor, mobiler och datorer har teknik som stödjer snabb surf. Äldre prylar har också en äldre teknikstandard, utan kapacitet för de höga hastigheter vi surfar med idag. Om du till exempel surfar med en gammal dator kommer det därför inte gå så snabbt, dessutom sänker den hastigheten på alla dina andra prylar, oavsett om de är nya eller inte.

Det är alltid den pryl med äldsta standarden som bestämmer surfhastigheten, så ju modernare surfprylar du har desto snabbare kan du surfa.

LUGN... VI HJÄLPER DIG!

I wifi-guiden får du många tips och svar på hur du får ett riktigt snabbt och stabilt wifi hemma. Du kan med andra ord fixa mycket själv. Du kan också felsöka och felanmäla på våra supportsidor om något skulle krångla.

Erbjudande

VILLKOR

Du betalar 0 kr i engångshyra för routern när du binder ditt bredband hos Telia i 12 månader (ord. pris 999 kr för engångshyra).

När du byter till ny router ska din gamla router returneras till oss. Vi skickar en returfraktsedel i samband med att du får din nya router, och självklart står vi för frakten. Lån av router ingår så länge du har bredband från oss. Vid uppsägning av bredbandet ska routern returneras.