Nya digitala tjänster kräver stabil och snabb uppkoppling

Från och med 11 januari 2016 kommer vi att ersätta föråldrad bredbandsutrustning med en ny och modernare bredbandslösning via mobilnätet.

Gammal teknik uppfyller inte dagens krav
Det är viktigt för oss att erbjuda moderna kommunikationslösningar till våra kunder, oavsett om det sker via fiber, det fasta nätet eller mobilnätet. Vi ersätter kontinuerligt de äldsta delarna av näten med modern teknik för att möta dagens och framtidens krav. 

Surfa med bredband via mobilnätet
På de allra flesta platser där vi tar bort den gamla utrustningen erbjuder vi en ny bredbandslösning via det mobila nätet så att kunderna kan fortsätta surfa som vanligt, bara betydligt snabbare. Kvaliteten blir bättre än med mobilt bredband, eftersom man även får en router som är anpassad för hemmabruk. Tilläggstjänster, till exempel e-post, Spotify och Play+ flyttas enkelt över till den nya lösningen. De kunder som har Säker surf och vill flytta över den, kommer att få betala 29 kr/mån för den, eftersom tjänsten nu är förbättrad och innehåller ett mer avancerat skydd.

Prova fritt i tre månader
De berörda kunderna får prova det nya bredbandet i tre månader helt fritt. Därefter kan de bestämma sig om de vill ha tjänsten och i så fall har de den helt utan bindningstid.

Här nedanför har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om detta. Vi har också en kundtjänst som är speciellt utpekad för detta ärende på 020-28 24 00. Öppettid vardagar 8.00-16.30.