Lite sport i tv-rutan, tack!

"Över till sporten" följs sedvanligt av att nyhetsankaret samlar ihop sina papper, ler och säger något ljudlöst till kollegorna i studion. Sporten tar vid men manuskorten är just nu inte i närheten av vad de brukar vara.

– Alla har nog förståelse för att det inte pågår så många sportaktiviteter i vårt avlånga land, eller i övriga världen för den delen. Men visst finns det sätt att stilla sitt sportsug på, säger Henrik Andersson, tv-ansvarig på Telia.

Många jobbar eller pluggar nu hemifrån, något som kanske bryts av med en promenad för lite frisk vårluft på behörigt avstånd, där solstrålarna äntligen kan få speglas i de framplockade solbrillorna. Eller kanske med den dagliga dosen av underhållning i tv:n eller mobilen. Där inser sportfantasterna snabbt att det inte är tv-sporten som slarvat med manuskorten – det finns knappt nån sport att titta på, konstaterar Henrik Andersson. 

– Att få igång världens alla sporter och tv-sändningar med bollar, puckar, hästar, gymnaster, skidbackar eller simbassänger ligger bortom vår makt. Det innebär dock inte att sportsuget förvunnit, det suget är om möjligt ännu större än tidigare, säger Henrik Andersson.

I hopp om att stilla begäret med ljudet från ett slagskott eller gnisslande skor mot ett gympagolv har Henrik samlat lite smarta tips.

– Tillsammans med familjen har jag hittat en hel del sportiga guldkorn i Filmbutiken på Telia Play. Där finns också vår helt nya Play-kategori ”Vi som saknar sport”, där du hittar allt från sportdokumentärer till nostalgimatcher, säger Henrik och fortsätter: 

– På med favoritspelarens matchtröja eller kolla genom visiret på hockeyhjälmen – ja, gör vad du kan för att komma i stämning! Ha en härlig sportkväll i tv-soffan, heja heja från mig och mina kollegor på Telia!

Henrik Andersson, tv-ansvarig på Telia

TV-Henriks tips:

Basket - Coach Carter

Filmen bygger på den sanna historien om den kontroversielle Ken Carter, som hyllades för sitt mod men som också fick utstå svidande kritik efter att ha bänkat sitt high school-lag inför en mycket viktig match. Carters beslut att låta sina studenters skolbetyg gå före deras sportprestationer blev helsidesstoff över hela USA.

Golf - Happy Gilmore

Happy Gilmore vill bli hockeyproffs men har inte särskilt mycket talang. Däremot har han en grym golfsving. När han får höra att hans farmor riskerar att bli vräkt bestämmer han sig för att ställa upp i en professionell golftävling för att få ihop pengar och hjälpa sin farmor att kunna behålla sitt hus.

Amerikansk fotboll - The Blind Side

Den sanna historien om Michael Oher, en hemlös afro-amerikansk yngling från ett trasigt hem, som tas in av familjen Touhy, en välbärgad, vit familj, som hjälper honom att uppnå sin fulla potential.

Ishockey - Slagskott

Denna kultklassiker är en respektlös och hysteriskt rolig inblick i den professionella ishockeyns värld, med Paul Newman i rollen som tränare för för "Chiefs", ett halvdant ishockeylag i en av de mindre ligorna. För att öka publiktillströmningen till lagets matcher skriver lagledningen kontrakt med tre spelare med udda utseende, vilkas uppgift består i att bokstavligen attackera och pulvrisera motståndarna, förtjust påhejade av en stadigt ökande skara supportrar.

Fotboll - Offside

Den senaste tiden har det mesta gått utför för den lilla bruksorten Stenfors. Och för den arbetslöse Anders är det extra bekymmersamt med ett äktenskap som knakar i fogarna. Ortens anrika fotbollslag harvar runt i de lägre divisionerna och man överväger att lägga ner verksamheten. Hoppet tänds, inte bara för klubben utan hela samhället, när den engelske före detta fotbollsstjärnan Duncan Miller anländer...