Fly vardagen med feelgood

Oavsett om du är hemma sjuk eller bara hemma mer än vanligt kan du vara i behov av tips på film och serier som kan ge uppmuntran och verklighetsflykt. Alla serier och filmer hittar du på Telia Play. 

Serietips från HBO Nordic

His Dark Materials: Här utlovas en magisk verklighetsflykt med talande isbjörnar, kompasser som visar sanningen och ett parallellt universum. Serien som hade premiär i höstas bygger på Philip Pullmans fantasy-trilogi med samma namn. Lyra är en föräldralös flicka som växer upp på en skola i Oxford. När barn plötsligt börjar försvinna lämnar Lyra tryggheten för att hitta dem. Spänning och ultramys när det är som bäst.

Insecure: Tänk Sex and the City fast i Los Angeles och bland afroamerikaner. Issa Rae är både skaparen och huvudrollsinnehavaren i den här dramakomediserien. Issa och hennes bästa vänner försöker axla relationer och jobb så gott det går. Smart, rolig och rapp dialog.

Feelgood-filmer på C More

The Disaster Artist: Det här är en film om en film. ”The Room” anses av många som världens sämsta film. Alltså imponerande usel. I den här filmen får vi följa mannen bakom ”The Room”, fenomenalt spelad av en svårigenkänd James Franco. En oerhört konstig och oerhört rolig film om allt som ledde fram till ”The greatest bad movie ever made”.

Wall-E: Året är 2750 och jorden har blivit obeboelig. Kvar är bara den oerhört gulliga städ-roboten Wall-E. Oj, det känns ju inte så uppmuntrande men den här Oscarsbelönade filmen går hem lika bra hos barn som vuxna. Pixar är kända för att väva in hjärtvärmande moraliska budskap utan att skriva någon på näsan och den här är kanske den bästa i det slaget.

Billy Elliot: Nu är det dags att återstifta bekantskapen med, eller kanske introducera barnen för Billy, 11-åringen som hellre vill dansa balett än att boxas. Medan Billy i hemlighet lär sig piruetter går hans pappa och bror ut i gruvstrejk i Thatchers England. Som Billys danslärare ser vi en sträng men stöttande Julie Walters (Harry Potter, Mamma Mia). En film om att följa sin passion även om den inte passar normen eller ens egen familj.

Humor på SVT Play

Dips: Humor på Utrikesdepartementet, finns det? Tveklöst! Följ med Jens (Jesper Rönndahl) och Fanny (Moa Lundqvist) som går diplomatprogrammet och gör praktik på UD under den tafatta handledningen av Mimmi (Marie Agerhäll). Om det går bra för dem? Absolut inte. Extremt kul!

Bäst i test: Omåttligt populärt tävlingsprogram med Babben Larsson och David Sundin som är tillbaka med en tredje säsong. Varje vecka utsätts panelen för nya utmaningar. ”Testen” är ofta öppna för tolkning för hur de bäst ska lösas men allra viktigast verkar vara att faktiskt läsa instruktionerna. Allt kan hända och allt kan vända i Bäst i test!

Släng dig i brunnen: Skratt är en billig och bra medicin, och det hoppas jag du får göra tillsammans med några av Sveriges roligaste ståuppkomiker. Även om ett skratt kan kännas långt borta i dessa tider kommer nog Ina Lundström, Jonatan Unge och Nisse Hallberg med fler, göra sitt bästa för att ändra det.  

 

Visste du att...

… du nu kan hyra utvalda biofilmer i Telia Play tack vare ett samarbete med Universal och SF Anytime 

… C More Standard och Viasat Film ingår när du skaffar paketet C More Standard och Viasat Film