En sommar för FN:s globala hållbarhetsmål nr 4 och 5

Publicerad: 2016-09-23 09:00 | Taggar: Kategorier:

I somras fick 288 ungdomar möjlighet att delta i Hello Worlds läger för att vidareutveckla sina färdigheter inom olika former av digitalt skapande. Telia såg bland annat till att det fanns uppkoppling på lägrets område. Genom att stödja detta initiativ bidrog Telia till två av FNs globala mål för hållbar utveckling – God utbildning för alla (mål nummer 4) och Jämställdhet (mål nummer 5).

Tillsammans med föreningen Hello World och en rad andra aktörer inom näringsliv, forskning och högskolor gav Telia i somras 288 ungdomar möjligheten att delta på läger för digitalt skapande.

- Att utveckla och tidigt grundlägga den digitala kompetensen bland barn och ungdomar blir mer och mer kritiskt för samhället och för företag, inte bara företag i vår bransch, säger Catherine Karagianni, Telias miljöchef och projektledare för Telias partnerskap med Hello World. Ungas digitala kompetens kommer vara en avgörande faktor för en positiv samhällsutveckling och att vi når FNs globala hållbarhetsmål till 2030.

288 ungdomar, lika många tjejer som killar, mellan 12 och 16 år, deltog någon gång under sommaren på Hello Worlds läger. Under lägertiden varvade deltagarna traditionella sommaraktiviteter med att upptäcka och utvecklas inom olika former av digitalt skapande, till exempel programmering. Ledarna var tjejer och killar som pluggar IT/programmering på universitet/högskola och som brinner för att få fler att upptäcka allt häftigt man kan göra inom digitalt skapande. Pilotlägret fick fin respons från deltagarna själva, men också från deras föräldrar och lärare.

Telia är ett av företagen som valt att stödja initiativet. Telia såg till att det fanns nätkoppling och kapacitet under de sex veckorna som lägren pågick, samt att det fanns växel och telefoner så att föräldrarna skulle kunna komma i kontakt med sina barn. Genom att stödja dessa läger bidrog Telia till två av de Globala målen för hållbar utveckling – God utbildning för alla (mål nummer 4) och Jämställdhet (mål nummer 5).

Sverige är idag en ledande nation i den digitala utvecklingen men behovet växer så snabbt att ett kompetensunderskott på 60 000 personer förväntas finnas i IT-sektorn redan år 2020. IT-kompetens kommer dessutom behövas hos allt fler företag, även utanför IT-branschen.

 

 

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton