"Så valde vi tv-paket"

Publicerad: 2016-02-04 15:18 | Taggar: flytta Kategorier:

När du flyttar till nytt boende vill du såklart få bästa möjliga tv-upplevelse, oavsett om du är en storkonsument eller sällantittare. Vi frågade fem personer om hur de resonerade när de valde tv-paket och vad de önskat att de vetat då.

Dennis Wallén, 71 år, bor i lägenhet i Nyköping:
– De drog nyligen in fiber i huset och då gick jag över från Bredbandsbolaget till Telia som tv-leverantör. Det var en del problem med Bredbandsbolaget; avbrott och omstarter och sånt, men det går smärtfritt hittills med Telia. Dessutom blir det bättre bild när tv:n går över fiber.
– Hyresvärden subventionerar ett antal paket och så har jag lagt till några kanaler plus ett hd-paket. Men det gav inte lika mycket som jag hade tänkt mig. Visst, National Geographic vinner på att visas i hd, men amerikanska sitcoms blir ju inte bättre för att det är hd.
– Är det nånting jag är besviken på att jag inte fått tillräckligt med information om så är det ljuddistributionen. Det finns vissa kanaler som skickar surround, 5.1, Dolby digital och så vidare, men det är väldigt svårt att veta vilka.

 

Robin Ivarsson och Jennifer Jäverstål, 24 år, har treårig son och just köpt hus i Stockholmsförort:
– Vi har Öppen Fiber från Telia indraget i huset så vi valde även tjänster från Telia. Vi har ett litet kanalpaket och sedan har vi valt till Barnkanalen för vår son, och så MTV som har en del serier som vi följer. Vi har några Viasat-kanaler, men det är nog bara någon introduktionsgrej, det är inget som vi har beställt. Det är ingenting om jag skulle vilja lägga till eftersom vi inte tittar så mycket på det helt enkelt.
– I förra lägenheten valde vi mellan några olika leverantörer, där var det helt klart priset som avgjorde. Ibland måste man lägga till 200 kronor i månaden för att få en kanal man vill ha, men får en massa annat man inte vill ha på köpet. Då väljer vi nog hellre att avstå. Priset är viktigast, sedan kommer utbudet. Den tekniska kvaliteten är inte superviktig på det sättet.

 

Sören Karlsson, 57 år, bor med fru i villa i Umeå:
– Vi har Boxer som leverantör. Jag gillar sport så det blir ganska mycket sportkanaler. Vi har vanlig antenn på gaveln med en digitalbox, vi har det inte via bredbandet. Vi är väl de sista som har tv såhär, dagens ungdom som köper hus streamar ju allt antar jag.
– När vi valde leverantör var det sportutbudet som avgjorde. Då hade Cmore både elitserien i hockey och Premier League så det var ett enkelt val. Men de håller ju på att köpa av varandra rättigheterna och nu har Viasat Premier League tyvärr. Köper de rättigheterna till hockeyn så byter jag.
– Jag önskar att jag vetat att den nya digitalboxen tar tre minuter att starta upp, det är för mycket. Och så hackar den ibland och bilden fryser, det är lite jobbigt.

 

Annika Holmberg, 41 år, och Frank Liebregts, 49 år, bor i radhus i Upplands Väsby med fyra barn mellan 8-14 år:
– Vi skaffade fiber för ungefär ett år sedan. När vi skaffade fiber var det först och främst för att få snabbt internet. Vi har fyra barn varannan vecka och då blir det mycket streamad film och tv. Samtidigt fick vi erbjudande om att ha Viasat i två år gratis, och basutbudet på elva kanaler.
– Vi hade Canal Digital innan vi skaffade fibernät. Det var barnens önskemål om att se på vissa kanaler som inte fanns i basutbudet. Vi hade det ett tag, men upptäckte sen att vi ser mer och mer streamat, och barnen tittar inte längre på kanalerna. Så vi avslutade abonnemanget tidigare än vad som var avtalat.

 

Mikael Nilsson, 35 år, bor med fru i lägenhet i Göteborg:
– Vi har ett avtal med Telia via bostadsrättsföreningen för bredband, tv och telefoni. Innan hade vi Comhem, men föreningen tyckte att det blev lite för dyrt, samtidigt som man var sugen på att dra in fiber i huset.
– Vi har kanalpaket ”Lagom” från föreningen. Tyvärr måste man betala en extra kortavgift om man väljer fler kanalpaket, något som jag tycker borde ingå i avtalet med Telia. Jag har löst det så att jag har lagt till kanaler under vissa perioder, exempelvis för att kunna se SHL. Men då blev det dyrare att ha en Cmore-kanal än att ha hela utbudet via streamingtjänst på nätet istället.
– Nu blir det ganska dyrt att välja till ett paket om man bara vill ha en kanal. Jag hade gärna betalat 20 kronor i månaden eller nåt för att bara få den kanal jag vill ha.

 

Här hittar du mer information om Telias olika tv-paket och paketlösningar för tv, bredband och telefoni.


FLYTTA ENKELT MED TELIA
Vad kan jag få på nya adressen?

Flytta befintliga abonnemang

Frågor om flytt

Beställ Telia Bredband

Beställ tv från Telia

Beställ bredband, tv och telefoni i ett

LÄS MER:
Enkät: ”Så valde vi bredband”

Utfrågning: 6 bredbandsfrågor till mäklaren

Tips: Att tänka på inför husköpet

Läsvärt: Tips för nyblivna sambor

Tips: Allt du behöver veta om tv-tjänster

Foto: Johnér
 

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton