"Så valde vi bredband"

Publicerad: 2016-02-04 15:32 | Taggar: flytta Kategorier:

Idag är det lättare och billigare än någonsin att få snabbt internet. Men det kan ändå vara svårt att veta vilken lösning som passar just dig. Vi frågade fem hushåll om hur funderingarna gick när de valde bredband.

Markus Dahlstedt, 46 år, bor i villa i Skokloster med fru och har vuxna, utflugna barn:
– Vi hade Telia innan vi provade mobilt bredband från Tele 2 ett kort tag för att vi trodde att det skulle bli snabbare och billigare. Men det funkade inte alls bra så då bytte vi tillbaka till Telia. Eftersom det bara var Telia som erbjöd ADSL då, så var det inte så mycket att fundera på.
– Vi har ett abonnemang som heter "Bredband 24" och även tv från Telia. Behovet var att ha en uppkoppling som funkade att spela spel på eftersom vi hade barn som spelade då. När vi hade Tele 2 funkade det inte alls, trots att det var utlovat att vara betydligt snabbare. Vi ville ha en snabb och stabil uppkoppling och tog det snabbaste Telia erbjöd då. Vi fick samtidigt ett erbjudande om tv via telejacket också som vi nappade på och har haft sedan dess.

 

Sofia Lundqvist, 29 år, bor i lägenhet i Stockholm med sin sambo:
– Det viktigaste för mig och min sambo när vi valde bredbandslösning var dels priset, dels hög hastighet och dels att bredbandsleverantören inte lämnar ut uppgifter till tredje part. Vi har Com hem indraget i vår bostadsrättsförening och därför hade vi tyvärr ingen möjlighet att välja. Ett alternativ hade varit att använda mobilt bredband med dongel, men tyvärr har vi inte så bra tidigare erfarenheter av det.
– Jag själv surfar väldigt lite hemma, men min sambo är student och pluggar hemifrån. Framförallt "vanlig surf" gäller för oss, men visst händer det att vi streamar en del filmer och serier.

 

Angel Sevov, 35 år, bor i lägenhet i Handen med sin bror:
– Jag och min bror tänkte mest på hastigheten, som jag tror att de flesta gör. Vi hade två val: Com hem via tv-uttaget och Telias bredband via fiber. Com hem erbjöd två gånger snabbare hastighet för ungefär samma pris som Telias fiber, så vi valde Com hem. Men det visade sig att Com hem hade driftstörningar, och på kvällar sjönk hastigheten. Eftersom jag har byggt en server – min bror spelar onlinespel och vi skaffade Netflix och Magine – så ville vi ha högre uppladdningshastighet och en mer pålitlig uppkoppling. Då bytte vi till Telias bredband via fiber och accepterade prisskillnaden för att få bättre service och prestanda.

 

Sara Karlsson, 29 år, bor i lägenhet i Umeå med sambo:
– När vi flyttade till vår lägenhet hade vi ett antal olika leverantörer att välja mellan via Umeå stadsnät. Eftersom de hade liknande priser blev det istället avgörande att ett av företagen var Umeåbaserat. Hastigheten vi valde är 100 upp och 100 ner, en bra balans mellan kapacitet och prisnivå. Vi tittar en del på film och tv via HBO Nordic och SVT Play, vi lyssnar på musik och så jobbar min sambo hemifrån och behöver en pålitlig uppkoppling.
– Ganska snart efter att vi flyttat in så meddelade vår leverantör att de skulle höja priset. Det gäller inte oss ännu eftersom vi har ett introduktionserbjudande, men hade vi vetat det så hade vi nog valt någon av de andra som nu kommer att vara billigare.

 

Annika Holmberg, 41 år, och Frank Liebregts, 49 år, bor i radhus i Upplands Väsby med fyra barn mellan 8-14 år:
– Vi flyttade in i huset för drygt ett år sedan och skaffade ganska snabbt fiber. Vi har fyra barn varannan vecka och då blir det mycket streamad film och tv. Innan hade vi mobilt bredband från Tre, men det räckte inte. Vi kollade med dem om vi kunde utöka vår datamängd, men det gick inte. Dessutom upptäckte vi att huset låg lite fel till för att kunna få riktigt bra kapacitet på mobilt bredband. I samma veva fick vi erbjudande om att dra fibernät till huset. När vi räknade priset och vad det erbjudandet inkluderade insåg vi att vi inom tre år tjänat in kostnaden.
– Vi har tittat på helheten när vi valde; uppkopplingen ska funka när barnen är här och när vi jobbar hemifrån, och den får inte heller ha någon begränsning för hur mycket vi kan surfa. Vi måste ha ett internet som vi kan lita på och det har vi fått nu. Vi har inte de problemen som vi hade tidigare, så det känns jättebra för oss.

Här kan du jämföra bredband från Telia eller läsa mer om våra paketlösningar med tv, bredband och telefoni i ett.

FLYTTA ENKELT MED TELIA

Vad kan jag få på nya adressen?

Flytta befintliga abonnemang

Frågor om flytt

Beställ Telia Bredband

Beställ tv från Telia

Beställ bredband, tv och telefoni i ett

LÄS MER:

Enkät: ”Så valde vi tv-paket”

Utfrågning: Sex bredbandsfrågor till mäklaren

Tips: Att tänka på inför husköpet

Läsvärt: Tips för nyblivna sambor

Tips: Allt du behöver veta om tv-tjänster

Foto: Johnér

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton