Att flytta ihop

Publicerad: 2016-02-04 16:28 | Taggar: flytta Kategorier:

Att bli sambo är härligt och romantiskt och… inte helt okomplicerat. Här listar vi några saker att tänka på.

Samboavtal – vem äger vad?
När du och din kärlek flyttar ihop är kanske inte det första ni tänker på vad som händer om ni separerar. Men har ni inget samboavtal berättigas nämligen båda parter hälften av bostaden och det bohag som införskaffats för gemensamt bruk, oavsett vem som betalat. Det finns färdiga mallar på nätet att ladda ner och skriva ut, men ni kan även ta hjälp av en familjejurist.

Inredningen – vad är snyggt och vad är fult?
Regel nummer ett: det finns inget snyggt och fult, alla har olika smak. Därför gäller det att vara öppen, nyfiken och villig att kompromissa. Om ni har väldigt olika smak kan en lösning vara att försöka leta efter en annan gemensam nämnare i inredningen, till exempel samma färgskala.

Tv och mobil – kombofördelar
När hushållet växer finns det pengar att spara. Som två eller flera får ni familjerabatt på mobilabonnemang från Telia? Skaffar ni ett kombinationspaket med tv, bredband och telefoni kan ni enkelt lägga till kanaler till tv-paketet, hyra film i Filmbutiken eller köpa sportmatcher via pay-per-view.
Som nyblivna sambos som inte riktigt vet vilka bredbandsbehov ni har eller hur mycket ni kommer att titta på tv så passar ett introduktionserbjudande perfekt. Ni får testa den snabbaste bredbandshastigheten vi kan erbjuda eller den snabbaste bredbandshastigheten och vårt största kanalpaketet, och väljer därefter vad som passar er.

Vardagskonflikterna – så löser ni dem
När man bor ihop är det självklart att konflikter uppstår, vanligen om vardagsbestyr som tvätt, städning och disk. Faktum är att städning är den vanligaste källan till konflikter i relationer, enligt en undersökning gjord 2014 av företaget Nepa. Kompromissa och att göra de sysslor som man är bäst på brukar man komma långt med. Diskmaskin, dammsugarrobot och städhjälp kan också göra underverk i en relation, särskilt om ni har barn.

Bredband – upprätthåll kontakten med yttervärlden
Adressändring, flytt av elavtal och teckna hemförsäkring brukar vara självklart att göra innan flytt. Men att välja bredband hör också till det första ni behöver göra – helst innan ni har flyttat in. Du kan enkelt flytta med ett befintligt abonnemang. Det är även bra att ha i åtanke att med två personer som surfar, streamar tv och film och gamear behövs mer kapacitet än tidigare. Med fiber kan ni få hastigheter på upp till 1000 Mbit/s. Är er nya bostad inte ansluten till fibernätet finns flera bra alternativ via telejacket eller mobilnätet. Här kan du söka på adressen och se de olika alternativen som erbjuds.

FLYTTA ENKELT MED TELIA
Vad kan jag få på nya adressen?

Flytta befintliga abonnemang

Frågor om flytt

Beställ Telia Bredband

Beställ Tv från Telia

Beställ bredband, tv och telefoni i ett

LÄS MER:
Enkät: ”Så valde vi bredband”

Utfrågning: sex bredbandsfrågor till mäklaren

Enkät: ”Så valde vi tv-paket”

Tips: Att tänka på inför husköpet

Tips: Allt du behöver veta om tv-tjänster

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton