Allt du behöver veta om tv-tjänster

Publicerad: 2016-02-04 14:07 | Taggar: flytta Kategorier:

Tidigare har vi sett på tv och streamingtjänster som två skilda saker. Tv är live och linjärt, medan streaming innebär att du kan titta var och när som helst. Men nu behöver du inte välja längre, dagens moderna tv-tjänster innehåller båda delarna. Tack vare tjänsten Play+ har du alla dina livekanaler i telefonen och surfplattan – och kan börja titta på ett program hemma, fortsätta titta i bilen och titta klart i sommarstugan.

Många har ett traditionellt tv-utbud som de har kompletterat med en streamingtjänst som HBO Nordic eller C More. Men idag kan du både titta på linjär tv och streama film, sport och serier i samma tjänst.

Skräddarsydda kanalpaket
Telias tv-erbjudande innehåller tre delar: linjär live-tv, streamingtjänster och en virtuell videobutik med Sveriges största utbud av hyrfilmer. Du väljer ett grundpaket av live-kanaler, till exempel Telia Lagom eller Stor, och väljer sedan till paket som matchar dina behov. Tittar du mycket på sport lägger du till sportpaketet, gillar du film och serier är det istället det paketet som gäller. Därefter väljer du de streamingtjänster du är van vid, som HBO Nordic och C More, och får tillgång till dem direkt i tv:n.

Kanalerna i app
Men oavsett vad du väljer så ingår Telias tjänst Play+. Det är en app som du laddar ner till telefonen eller surfplattan och där hittar du en spegling av kanalerna i ditt utbud som du kan streama direkt genom appen. Du har alltså alla dina livekanaler i telefonen eller surfplattan och kan börja titta på ett program hemma, fortsätta titta i bilen och titta klart i sommarstugan. I appen finns även de streamingtjänster du har valt samt filmbutiken.

Fördelar med fiber
För att få ut maximal prestanda ur din tv-tjänst är förstås en snabb internetuppkoppling att föredra. Idag kan över 70 procent av Sveriges hushåll få tillgång till fiberuppkoppling, vilket är den snabbaste uppkopplingen på marknaden. Kolla här om du har tillgång till fiber där du bor.

Inget fiber? Misströsta inte!
Även om ditt hus är anslutet till ett fibernät är det inte säkert att du kan välja Telia som innehållsleverantör. Om du inte kan det, eller om du bor i ett flerfamiljshus som har tecknat ett gruppavtal med en annan leverantör, behöver du inte misströsta. Du kan ha internetuppkoppling via fiber, men Telias streamingtjänst Play+. Ett ännu enklare sätt är att välja att enbart ha Telia Play+ och skippa övriga tv-abonnemang. Då ser du på live-tv, streamingtjänster och hyrfilm i din bärbara enhet eller på datorn via webbläsaren, närhelst du har internetuppkoppling. Och har du en Apple TV eller en Chromecast kan du enkelt visa innehållet från Play+ på tv:n.

Finns pengar att spara
Något som kan vara bra att ha i åtanke är att det ofta är lönsammare att teckna ett paket som inkluderar både bredband, tv och telefoni. Idag finns det många olika valmöjligheter, och därför är det möjligt att få en lösning som passar dina unika behov. Mer om paketlösningar hittar du här.


FAKTA:
Gruppavtal: Avtal som bostadsrättsföreningen sluter med en tjänsteleverantör för hela huset samtidigt. Gör att priset blir lägre per kund, men gör också att det kan bli svårare att välja en annan leverantör om man skulle önska.
Fiber: Fiberkablar, till skillnad från kopparledningar, består av tunna glas- eller plaströr som transporterar ljus. Det möjliggör dataöverföring många gånger snabbare än i kopparledningar.
IPTV: Är tv distribuerad över bredbandsnätet. Det behöver inte vara samma leverantör av nätet som innehållstjänsterna.
Apple TV och Chromecast: Apples respektive Googles tekniska lösning för att strömma innehåll från en mobiltelefon, surfplatta eller dator till tv:n.
Bingeviewa: från engelskans ”binge”, överdrivet intag av något (särskilt mat), och ”view” som betyder ”titta”. Att se en hel säsong av en serie på en helg skulle kunna klassas som att ”bingeviewa”.

FLYTTA ENKELT MED TELIA
Vad kan jag få på nya adressen?

Flytta befintliga abonnemang

Frågor om flytt

Beställ Telia Bredband

Beställ Tv från Telia

Beställ bredband, tv och telefoni i ett

LÄS MER:
6 bredbandsfrågor till mäklaren

"Så valde vi tv-paket"

"Så valde vi bredband"

Att flytta ihop

Att tänka på inför husköpet
 

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon
close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton