navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Telia snabbast på mobilsurf i hela landet

Publicerad: 2016-07-20 13:03

Den 18/7 släpptes Bredbandskollens årliga rapport med statistik över mobilsurfhastigheten i Sverige. Telia har den högsta genomsnittliga hastigheten i hela landet. Vi erbjuder våra kunder den snabbaste hastigheten i 14 av 21 län och i nästan hälften (143) av Sveriges kommuner.

Svenskarna kan mobilsurfa allt snabbare, i genomsnitt har hastigheten ökat med ungefär 5 Mbit/s årligen de senaste fyra åren enligt rapporten. Telia är den operatör som har högst värde för att såväl ta emot som att sända data under 2015 och 2016. Telias genomsnitt för att ta emot data är drygt 27 Mbit/s. Telia hade högst värde i 14 av landets län och i nästan hälften av Sveriges kommuner (143 av 290 kommuner).

-Vi på Telia investerar miljarder i att bygga ut våra nät. Oerhört glädjande att vi nu ser resultatet av det. Vi strävar efter att ge våra kunder en fantastisk kundupplevelse – den här rapporten är ett bevis för att vi är på god väg. Telia tar sina kunder med på resan mot utveckling och möjlighet att ta del av och vara en del av det digitala samhället som växer fram i Sverige. Driftsäkra och snabba nät är en viktig förutsättning för det, säger Mats Lundbäck CTO på Telia Sverige.

Under 2016 (1 januari-15 maj) har Telia haft högst genomsnittlig hastighet med 27,2 Mbit/s. Jämfört med Telias konkurrenter har Telia 28,3 procents högre genomsnittlig mobilsurfhastighet.

Bland de 14 länen där Telia har högst värde återfinns Stockholms, Skåne och Västra Götalands län.

-Under 2016 storsatsar Telia på att bygga ut och förstärka kapaciteten i 4G-nätet och inför 4G+ med högre surfhastigheter med start i 24 städer i Sverige,bland annat i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Väldigt roligt att se att det redan har gett resultat, fortsätter Mats Lundbäck.

Läs hela rapporten här

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic
Chatt

Behöver du hjälp?

Kontakta gärna en av våra rådgivare

Börja chatta Ring mig

Behöver du hjälp?

Chatta gärna med en av våra rådgivare

Behöver du hjälp?

Chatta gärna med en av våra rådgivare

Just nu är det många som vill komma i kontakt med oss.

Alla våra rådgivare är upptagna, vänligen försök igen om en liten stund.