navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Telias mobila bredband snabbast i Sverige

Publicerad: 2016-02-23 12:35

Grattis till dig som är Teliakund! Du har nämligen tillgång till Sveriges snabbaste mobila bredband.

Bilden visar medelhastigheten för att ta emot data i 3G/4G näten i Sverige 2011-2015 fördelat på operatör. Källa: Internetstiftelsen i Sverige, IIS

Med en genomsnittshastighet på 21 Mbit/s för att ta emot data via de mobila 3G/4G-näten erbjuder Telia det snabbaste mobila bredbandet i Sverige. Inte nog med det, Telias mobilnät är också snabbast på att skicka data med en genomsnittshastighet på 13 Mbit/s och tar därmed en dubbelseger över konkurrenterna.

Uppgifterna kommer från Internetstiftelsen i Sverige, IIS, som i sin rapport Bredbandskollen granskar surfhastigheterna i Sverige för både mobilt och fast bredband.

Rapporten avslöjar även att medelhastigheten på de svenska 3G-näten (numera 4G) gått från 2 Mbit/s 2008 till 19 Mbit/s under 2015. Det innebär en ökning på svindlande 780 procent.

Läge att skaffa mobilt bredband? Läs mer om vad Telia kan erbjuda

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right
Chatt

Behöver du hjälp?

Kontakta gärna en av våra rådgivare

Börja chatta Ring mig

Behöver du hjälp?

Chatta gärna med en av våra rådgivare

Behöver du hjälp?

Chatta gärna med en av våra rådgivare

Just nu är det många som vill komma i kontakt med oss.

Alla våra rådgivare är upptagna, vänligen försök igen om en liten stund.