navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

SVT Rapport om Telia e-legitimation

Publicerad: 2015-03-02 19:47

SVT Rapport sände på måndagen ett inslag om bedrägerier som genomförts med hjälp av Telias e-legitimation. Vi valde att inte medverka i Rapports inslag. Dels för att det är en gammal nyhet från i höstas, dels för att vi inte har någon ny information att ge. Redan i samband med förundersökningen i höstas kommenterade vi flitigt i medier om hur våra rutiner kring Telia e-legitimation ser ut och vad vi har gjort för att skärpa den del av säkerhetskedjan som vi kan påverka.

Det är inte längre möjligt att få kort och koder i en rekommenderad försändelse. Den som vill ha vår e-legitimation måste vända sig till Skatteverket och ansöka om Skatteverkets id-kort, som även innehåller Telias e-legitimation. Nya användare av Telias e-legitimation måste identifiera sig rent fysiskt hos Skatteverket för att kunna använda sig av deras tjänster. För våra företagskunder har vi också skärpt våra rutiner ytterligare genom nya obligatoriska avtal, förbättrad bakgrundskontroll och motringningar.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic
Chatt

Behöver du hjälp?

Kontakta gärna en av våra rådgivare

Börja chatta Ring mig

Behöver du hjälp?

Chatta gärna med en av våra rådgivare

Behöver du hjälp?

Chatta gärna med en av våra rådgivare

Just nu är det många som vill komma i kontakt med oss.

Alla våra rådgivare är upptagna, vänligen försök igen om en liten stund.