navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

SVT-slutar-sända-5.1-ljud-i-standard-kanalerna-test2

Publicerad: 2013-08-15 15:37 | Taggar:

Den 19 augusti 2013 upphör SVT med utsändningen av multikanalsljud (5.1-ljud) i standard-tv-kanalerna SVT1 och SVT2. Fortsättningsvis kommer ljudutsändningen för dessa kanaler att vara i stereo. Observera att denna förändring alltså endast gäller för SVT1 och SVT2 i standard-tv (ej HD). Kanalerna SVT1 HD och SVT2 HD fortsätter att sändas ut med både stereo- och multikanals-ljud.

Bakgrunden till beslutet är att SVT de senaste åren har fått in allt fler tittarklagomål på ljudet i sändningarna. Orsaken kan, enligt SVT, i många fall härledas till att den enskilda mottagningsutrustningen själv väljer att ta emot mångkanalsljudet och göra en omvandling till stereoljud. Denna omvandling görs på olika sätt av olika mottagare, och ibland med stora ljudnivåskillnader som följd.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic
Chatt

Behöver du hjälp?

Kontakta gärna en av våra rådgivare

Börja chatta Ring mig

Behöver du hjälp?

Chatta gärna med en av våra rådgivare

Behöver du hjälp?

Chatta gärna med en av våra rådgivare

Just nu är det många som vill komma i kontakt med oss.

Alla våra rådgivare är upptagna, vänligen försök igen om en liten stund.