Fotbollsmatch med AI-analys i realtid

Publicerad: 2018-05-21 11:33 | Taggar: Kategorier:

Snart kan alla världens fotbollstränare ta hjälp av Artificiell Intelligens (AI) för att coacha sina spelare till vinst. Flixsense-appen analyserar spelet i realtid och låter algoritmer räkna ut tips för varje enskild spelare.

Det australiska startup-bolaget Flixsense beskriver sin innovation som en intelligent plattform för sportvideor. Den kan känna igen spelarna och följa deras alla aktiviteter på planen – från mål och passningar till bollinnehav och hörnor. Hittills har de riktat in sig på fotboll och cricket, men de planerar att lägga till fler sporter efter hand.

All information som plockas in analyseras och resulterar i rekommendationer om förändringar vad gäller såväl individuell teknik som spelarbyten. Och allt detta sker i realtid.

Den kan även användas för att noga gå igenom inspelade matcher, men realtidsfunktionen gör förstås att den även kan göra nytta direkt när matchen spelas på riktigt. Med så kallad djupinlärning i botten kommer Flixsense-appen successivt bli en allt bättre rådgivare, eftersom den drar nytta av alla nya matcher som den ”ser”.

Bolaget skräder för övrigt inte orden på sin hemsida – innovationen ska inte enbart leverera realtidsanalyserna utan låter dig också ”känna till era motståndares alla drag i förväg”.

Lösningen är inte färdigutvecklad, men det går att anmäla sig på hemsidan för att ta del av en demoversion och få nyheter om utvecklingen. Och kanske kommer detta fotbolls-VM att vara det sista som spelas utan stora inslag av AI...

Källa: Springwise.com mfl.

Läs mer
Appen räddar mat från att slängas
Knepen som optimerar din googling
Instagrambilder ger reseinspiration i ny app

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton