Svenskt rörelselarm gör succé i USA

Publicerad: 2018-02-16 11:19 | Taggar: Kategorier:

Rörelselarmet med det svenskklingande namnet Stilla Motion gör succé i USA. Bakom det ligger svenska Elin Elkehag, som vill kunna stoppa stölder av exempelvis väskor och barnvagnar.

För ett par år sedan flyttade Elin Elkehag från Sverige till San Francisco och fick kort därefter idén om att göra ett rörelselarm som kan placeras i till exempel handväskan eller barnvagnen.

Resultatet blev Stilla Motion, en diskret guldfärgad eller svart puckliknande pryl med sensorer som känner av rörelser.

Om någon börjar flytta på en obevakad barnvagn eller dator som har försetts med ett aktiverat larm kommer pucken att skicka ett meddelande till användaren och samtidigt börja låta, alternativt dra igång ett larm i mobilen.

Larmpucken kopplas upp mot den tillhörande appen via Bluetooth och därefter går det att hålla koll på sina tillhörigheter på upp till 45 meters avstånd. Hur känslig den ska vara kan användaren ställa in själv.

Stilla Motion drog in kapital via gräsrotsfinansiering på Indiegogo hösten 2016, och lyckades nå sitt mål på 200 000 dollar inom tio timmar. Sedan dess har de sålt larmet via sin webbplats och i slutet av 2017 blev det klart att den stora amerikanska telekomoperatören AT&T börjar sälja Stilla Motion i sina butiker.

Foto: Stilla Motion / Källa: nyteknik.se

Läs om fler prylar
Uppkopplade prylar som försvårar för tjuven
Uppkopplad pryl allergitestar maten
Ringen gör fingret smart

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton