Smarta knappen Flic förenklas

Publicerad: 2017-06-12 15:36 | Taggar: Kategorier:

Svenska innovationen Flic, den smarta trådlösa knappen som kan utföra valfria funktioner, har nu kommit i nya varianter med förprogrammerade funktioner. Tanken är att göra det smarta hemmet ännu enklare.

Den första versionen av succén Flic – som vi skren om här – var en knapp som kunde användas för att komma åt olika funktioner som annars sköts via mobilen. Nu kommer fem nya versioner av knappen, alla med olika förprogrammerade funktioner:

• Styr den digitala musikanläggningen med funktioner för bland annat Spotify och Sonos produkter. (Flic Music)
• Kontrollera smart belysning i hemmet; tänd och släck lampor eller byt färg på ljuset. (Flic Lights)
• Det går att lokalisera mobilen som har halkat mellan soffkuddarna eller ligger i ”fel” jackficka. Men det är bra som knappen sitter fastklistrad någonstans så att inte den också försvinner… (Flic Find)
• En trygghetsåtgärd: med en knapptryckning skickas användarens aktuella gps-position till utvalda mottagare. (Flic Location)
• Slipp springet från mobilen efter att kamerans självutlösare har satts på – tryck istället på knappen för att ta en selfie eller bild på upp till 50 meters avstånd. Fast så långt ifrån vill du kanske inte stå i alla fall. (Flic Selfie)

De nya Flic-knapparna kostar cirka 229 kronor och finns hos flertalet teknikkedjor. De kan användas med både Android- och Ios-telefoner.

Foto: Flic

Läs också
Hela väggen blir en pekskärm
Dags att kasta tangentbordet
Skrivaren som får plats i handen

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton