Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer
navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart telia-logo-reverted global-level-alert-warning global-level-alert-information icon_twitter_footer

Dags att kasta tangentbordet?

Publicerad: 2017-02-09 13:20 | Taggar: Kategorier:

Projicerade tangentbord för mobilen eller surfplattan är inget nytt, men iKeybo tar ett innovativt grepp och erbjuder användaren möjlighet att växla fritt mellan vanliga bokstavstangenter och pianotangenter.

Det nya projicerade tangentbordet iKeybo drog till sig stort intresse på crowdfunding-sajten Kickstarter och landade långt över sitt mål på 50 000 dollar – när kampanjen tog slut hade de fått in närmare 232 000 dollar. Vad var det då alla dessa köpare ville ha?

Jo, en till synes ytterst smidig liten kub med en laserprojektor på fronten. Denna projicerar ett tangentbord för mobilen eller surfplattan på skrivbordet eller vilken som helst annan platt yta, med tangenter som utlovas vara smart utformade så att det blir lättare att undvika feltryckningar. Hittills finns tangentbordet på sju olika språk, bland annat engelska, spanska och tyska – dock inte på svenska än.

Utöver de vanliga bokstavstangenterna kan iKeybo projicera ett pianotangentbord, så att det går att spela som avbrott i allt mejlskrivande. Eller för den delen komponera hela musikstycken, bland annat med den medföljande musikappen.

Smart nog fungerar iKeybo som stöd för mobilen samtidigt som den används. Lika smart är att den kan användas för att ladda mobilen eller surfplattan när den inte används.

Nu är Kickstarter-kampanjen över och den sägs börja levereras i slutet av juni 2017 till ett pris på ungefär 100 dollar.

Läs mer här.

Läs också
Skrivaren som får plats i handen
Uppkopplad golfsko ger bättre sving
Här är appen som löser ditt mobilstrul

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Tack för ditt bidrag!

cf-close-icon cf-add-round-icon cf-remove-round-icon cf-star-icon cf-check-icon

Chatta med Telia

För att vi ska kunna hjälpa dig snabbare ber vi dig fylla i några uppgifter. Telia kommer att spara chattkonversationen i 60 dagar.

Vill du spara din historik?

För att få historiken skickad till dig fyll i din mejladress.
Toggla chat
arrow-down arrow-up Telias Twitter Telias blogg Telias YouTube Telias Facebook Telias LinkedIn telia-logo close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton