Dags att kasta tangentbordet?

Publicerad: 2017-02-09 13:20 | Taggar: Kategorier:

Projicerade tangentbord för mobilen eller surfplattan är inget nytt, men iKeybo tar ett innovativt grepp och erbjuder användaren möjlighet att växla fritt mellan vanliga bokstavstangenter och pianotangenter.

Det nya projicerade tangentbordet iKeybo drog till sig stort intresse på crowdfunding-sajten Kickstarter och landade långt över sitt mål på 50 000 dollar – när kampanjen tog slut hade de fått in närmare 232 000 dollar. Vad var det då alla dessa köpare ville ha?

Jo, en till synes ytterst smidig liten kub med en laserprojektor på fronten. Denna projicerar ett tangentbord för mobilen eller surfplattan på skrivbordet eller vilken som helst annan platt yta, med tangenter som utlovas vara smart utformade så att det blir lättare att undvika feltryckningar. Hittills finns tangentbordet på sju olika språk, bland annat engelska, spanska och tyska – dock inte på svenska än.

Utöver de vanliga bokstavstangenterna kan iKeybo projicera ett pianotangentbord, så att det går att spela som avbrott i allt mejlskrivande. Eller för den delen komponera hela musikstycken, bland annat med den medföljande musikappen.

Smart nog fungerar iKeybo som stöd för mobilen samtidigt som den används. Lika smart är att den kan användas för att ladda mobilen eller surfplattan när den inte används.

Nu är Kickstarter-kampanjen över och den sägs börja levereras i slutet av juni 2017 till ett pris på ungefär 100 dollar.

Läs mer här.

Läs också
Skrivaren som får plats i handen
Uppkopplad golfsko ger bättre sving
Här är appen som löser ditt mobilstrul

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få det senaste om trender, teknik och digitalt i din inbox.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton